ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ένα χρόνο μετά το Μάτι ΠΥΡΚΑΓΙΑ στη Μαραθώνος - Ψαθάς και Ραπτάκης κάλεσαν την Πυροσβεστική

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τη φονική πυρκαγιά που χτύπησε την Ανατολική Αττική και κατέκαψε το Μάτι. Η θλιβερή επέτειος παίρνει άλλες διαστάσεις από την πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στην περιοχή.

Η πυρκαγιά είναι ορατή από τη λεωφόρο Μαραθώνος, στο ύψος της διασταύρωσης για Ραφήνα. Από το σημείο περνούσε στις 3 και 20 περίπου ο δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς και ο Σπύρος Ραπτάκης από τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες Ψαχνών.

Είχαν μεταβεί στην Αττική για εκδήλωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με αφορμή τη θλιβερή επέτειο και στην επιστροφή είδαν τις φλόγες και κάλεσαν αμέσως την Πυροσβεστική.

Πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ήδη μεταβεί στο σημείο και δίνουν μάχη με τις φλόγες. Παραμένουν εκεί και οι Ψαθάς - Ραπτάκης, για να βοηθήσουν, όπως μπορούν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά καίει πευκόφυτη περιοχή, δίχως να απειλεί άμεσα κατοικίες. Στην περιοχή σπεύδουν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα. Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα. Ο δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς εκτιμά ότι η πυρκαγιά θα τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο.

Δείτε βίντεο που εκπέμπει live ο Σπύρος Ραπτάκης

ΕΔΩ και ΕΔΩ

Σχόλια