Η Απόδοση Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Θεολόγο Διρφύων



Με κάθε λαμπρότητα η ενορία του Θεολόγου Διρφύων τίμησε και φέτος την Παναγία επι τη εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον ομώνυμο Προσκυνηματικό Ιερό Ναό όπου βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας επισκιάζοντας τους πιστούς που τίμησαν την ιερά πανηγυρη ίνα να λάβουν την χάρη της μεταξύ εκ των οποίων παρέστησαν ο Δήμαρχος Μεσσαπίων – Διρφύων κ. Γεώργιος Ψαθάς και ο Αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Κορώνης.
Στον πανηγυρικό εσπερινό προεξήρχε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος Πανοσ Αρχιμ Νικηφόρος Ευσταθίου με την συμμετοχή του Πρεσβυτέρου Βασιλείου Μπισμπιρούλα εφημέριου Πούρνου Διρφύων του Πρεσβυτέρου Γερασίμου Βασιλόπουλου εφημέριου Θεολόγου και των Διακόνων Αθανάσιου Σάλιαρη και Καλλινίκου Καραπετη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νικηφόρος αναλύοντας το όνομα Μαρία της Παναγίας τα 5 γράμματα της οποίας αντιστοιχούν σε 5 εξέχουσες γυναίκες της Παλαιάς Διαθήκης οι οποίες διακρίθηκαν για ένα ξεχωριστό χάρισμα η κάθε μία.

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού ακολούθησε η λιτανεία της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας πέριξ του ιερού ναού

Την Ιερά Υμνωδία διηκόνησε χορός ιεροψαλτών υπο την διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Δέδε, Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου του Ευγενικού Κάτω Πατησίων.

Σχόλια