Ολονυχτια Μαχη στην Πλατανα

Ενισχύθηκαν μέσα στη νύχτα οι δυνάμεις πυρόσβεσης οι οποίες προσπαθούσαν να κατασβέσουν την πυρκαγιά στον Δήμο Διρφύων- Μεσσαπίων, μετά τη μεγάλη αναζωπύρωση στο κομμάτι μεταξύ των χωριών Μακρυμάλλη και Πλατάνα, το απόγευμα της Τετάρτης. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, στη 1 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 14 προς Πέμπτη 15 Αυγούστου, συνολικά είχαν κινητοποιηθεί στο μέτωπο της φωτιάς 382 πυροσβέστες, με 98 οχήματα.
Αναλυτικά δύναμη είχε ως εξής: 198 πυροσβέστες με 92 οχήματα, 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 22 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 172 πυροσβέστες, καθώς και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ».
Συνέδραμαν 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων του Ελληνικού Στρατού, 8 μηχανήματα έργου και 10 υδροφόρες της Περιφέρειας και των Ο.Τ.Α., η Δασική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ καθώς και 38 εθελοντές πυροσβέστες και 6 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.
Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν καθώς υπήρχε η δυνατότητα, αφού δεν βρισκόταν σε εξέλιξη άλλη μεγάλη πυρκαγιά, με στόχο να εκμεταλλευθούν το γεγονός ότι δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, και να ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς μέχρι το χάραμα.
egnomi

Σχόλια