Ο Χατζιδάκης στα Ψαχνά για τα καμμένα

Σήμερα τις περιοχές των καμμένων στην Μεσσαπία επισκέφθηκε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κος Χατζιδάκης. Κατόπιν ακολούθησε ενημέρωση-συζήτηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Ψαχνά, με την παρουσία των βουλευτών του Νομού της ΝΔ, το νέο Περιφερειάρχη κο Σπανό, το νέο αντιπεριφερειάρχη κο Κελαϊδίτη, τους περιφερειακούς συμβούλους Γαλάνη και και κο Βουρδάνο, εκπροσώπους από την Περιφέρεια Δασών, Δασαρχείο, Πυροσβεστική, πολίτες και όχι μόνο. Από την συμπολίτευση ήταν ο αντιδήμαρχος κος Ματράκας, ο πρόεδρος του Δ.Δ. κος Γιαννούτσος και οι νεοεκλεγέντες Ξενοφών Αγγελάτος Σπύρος Ραπτάκης και Γιώργος Πρατζίκος. Από την αντιπολιτευση Τζοβάννα γκόγκου, Βασίλης Σιμιτζής, Ανδρέας Κουλοχέρης και Γιώργος Σελεβάκος.

Ο Δήμαρχος κος Ψαθάς ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί, τόνισε ότι πρέπει να γίνουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία έχουν αρχίσει, να γίνουν και τα περυσινά αντιπλημμυρικά έργα στο Κοντοδεσπότι που δεν έχουν γίνει, να γίνει το φράγμα που θα μπορέσει να μας γλιτώσει από πάρα πολλά προβλήματα και όχι μόνο. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και ο περιφεριάρχης κος Σπανός αλλά και οι βουλευτές του νομού Σίμος Κεδίκογλου, Θανάσης Ζεμπίλης και Σπύρος Πνευματικός. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρώην δήμαρχος κος Μπουροδήμος, ο οποίος τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να ανοιχθούν νέες γεωτρήσεις για υδροδότηση της περιοχής, διότι λόγω της φωτιάς μπορεί να υπάρξει πρόβλημα. Ο βουλευτής κος Ζεμπίλης ευχαρίστησε τη Λάρκο και τους εργαζόμενους για την βοήθεια που προσέφεραν κατά την κατάσβεση της φωτιάς και ο κος Πνευματικός ευχαρίστησε τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες.
Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κα Γκόγκου μίλησε για πρόληψη, ώστε να μην χαθούν και άλλα στρέμματα δασών της περιοχής αλλά και για τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν από το κάρβουνο, τις ενδεχόμενες  κατολισθήσεις και πλημμύρες. Ο νέος Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής του ΣΕΔΔΔ κος Ραπτάκης, αναφέρθηκε στην προστασία των δασών, στην επάνδρωση με νέα οχήματα, στα αντιπλημμυρικά έργα αλλά και ότι θα μπορούσε να μας προστατεύει από πλημμύρες το φυτό φακελωτή, όπου για να αναπτυχθεί χρειάζεται μερικές εβδομάδες και είχε γίνει μια τέτοια προσπάθεια στις φωτιές του 1996, μια κίνηση μέχρι να ολοκληρωθοπυν οι μελέτες.
Επίσης ο πρόεδρος του Δασικού Συνεταιρισμού κος Τσοκάνης αλλά και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κος Κουλοχέρης τόνισαν και αυτοί την επίσπευση των μελετών και των έργων.
Ο υπουργός  κος Χατζιδάκης άκουσε όλες τις απόψεις, αναφέρθηκε στην καταγραφή των ζημιών, στο έργο των υλοτόμων, στα αντιπλημμυρικά έργα, στις αποζημιώσεις και σε ότι κίνηση χρειάζεται να γίνει για την προστασία της περιοχής και ότι η περιοχή είναι αναδασωτέα.












Σχόλια