ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ-ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ 3-0: Ο Νίκος Σταματάκος ήταν...Λούκυ Λουκ

Λέει ο γνωστός μπασκετικός δημοσιογράφος Βαγγέλης Ιωάννου για τον Σλούκα, ότι πασάρει και σουτάρει πιο γρήγορα από τη σκιά του και του έχει δώσει το παρατσούκλι (Σ)λούκυ Λουκ.

Σήμερα στο γήπεδο Ψαχνών, στην πρεμιέρα της Α' ΕΠΣΕ, ...Λούκυ Λουκ ήταν ο Νίκος Σταματάκος, με ένα γκολ και δύο ασίστ (ο Σταματάκος στη φωτό με την 11αδα του Ηρακλή, στην κάτω σειρά, πρώτος από αριστερά).


Ο Ηρακλής νίκησε με 3-0 τη Μακρυκάπα και η ...ταχύτητα του Σταματάκου έκανε τη διαφορά, όταν χρειάστηκε.

Στο δεύτερο και στο τρίτο γκολ ...πάτησε γκάζι από αριστερά κι έδωσε γκολ στο πιάτο σε Μαναρίτσα και Στεργίου.

Πάντως, η Μακρυκάπα στάθηκε καλά στο γήπεδο και δέχτηκε τα δύο τελευταία γκολ προς το τέλος του ματς.

Οσο το σκορ ήταν εύθραυστο, η Μακρυκάπα απείλησε κι αυτή με ισοφάριση.

Ο Ηρακλής μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, ήταν κυρίαρχος, αλλά βρήκε μπροστά του έναν εξαιρετικό γκολκίπερ, τον Δρεναφτσή, που σε τρεις περιπτώσεις ...σταμάτησε τον Γκάβαλη.

Ο Ηρακλής είχε άλλη μία σημαντική φάση με τον Ζουλιώτη που σούταρε άτσαλα άουτ (από κομπίνα σε στημένη μπάλα).

Στο 33' ο διαιτητής Γκάτσος σε μία φάση διαρκείας στα καρέ των "λύκων" καταλόγισε πέναλτι και ο Νίκος Σταματάκος έκανε το 1-0.

Ο σκόρερ έχασε άλλη μια καλή ευκαιρία στο 43'.

Να σημειώσουμε ότι στο κέντρο της άμυνας του Ηρακλή έπαιζαν οι δύο πρώην Ερετριανοί, Καλοχωρίδης και Μπαλόζι.



Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου ο Ηρακλής είχε μία φλύαρη υπεροχή.

Η Μακρυκάπα άρχισε να παίρνει μέτρα και στο 55' μακρινό (σχεδόν από τη σέντρα) σουτ του Σίδερη, παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Μπιμπάι.

Στο 60' νέο σουτ του Σηφάκη, αυτή τη φορά, η μπάλα χτύπησε σε σώματα και απομακρύνθηκε.

Ο προπονητής του Ηρακλή Σάκης Μεθενίτης ...γύρισε σε σχηματισμό σε 4-3-3, βάζοντας στο ματς και τρίτο χαφ, τον Σπανό, δίπλα στους Γκαράνη και Τσολάκο.

Στο 63' ο Μαναρίτσας έκανε μία εκπληκτική κούρσα από δεξιά, αλλά ο Μήτρου σούταρε ...απελπιστικά, στην παράλληλη πάσα του πρώτου.

Στο 65' ο Σταματάκος επιχείρησε ένα φοβερό σόλο από αριστερά, αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο.

Στο 75' ο νεαρός Γιούλης της Μακρυκάπας βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας του Ηρακλή (από χτύπημα φάουλ), εντελώς αμαρκάριστος, αλλά η κεφαλιά του ήταν άστοχη.

Στη συνέχεια μπήκε στο ματς κι ο Στεργίου για τον Ηρακλή, που έδειξε να ακροβατεί, όσο το σκορ ήταν 1-0.

Στο 85' και στο 93', τα δύο γκολ του Ηρακλή που κλείδωσαν τη νίκη για τους πράσινους, ξεκίνησαν από τα πόδια του Σταματάκου από αριστερά.

Οι Μαναρίτσας και Στεργίου ήταν αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν τις ατομικές ενέργειες του συμπαίκτη τους και έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-0.



Διαιτησία: Γκάτσος, Κωνστάντιος - Αργύρης.



ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Μεθενίτης): Μπιμπάι, Ζουλιώτης, Τσατσαρώνης, Μπαλόζι, Καλοχωρίδης, Τσολάκος, Σταματάκος, Γκαράνης (77' Στεργίου), Μαναρίτσας (Παν. Σκριβάνος του Λ.), Γκάβαλης (61' Σπανός), Μήτρου (91' Μουτουσίδης).



ΑΟ ΜΑΚΡΥΚΑΠΑΣ (Κιαπέκος): Δρεναφτσής, Βουρδάνος (76' Καρκαλής), Χρ. Χασάνδρας, Δημ. Χασάνδρας (53' Κούκουρας), Πουρνής, Μπασινάς, Γκίκας, Σηφάκης, Κουτσαυλής (90' Σμπρίνης), Σίδερης, Δημ. Τσούτσης (72' λ.τρ. Γιούλης).
egnomi

Σχόλια