Διευκρινίσεις Σ. Ζαχαράκη για τους νέους θεσμούς “εκπαιδευτικός εμπιστοσύνης” και “Υπεύθυνος σχολικού κτηρίου”

Ο εκπαιδευτικός εμπιστοσύνης (σ.σ. η εφαρμογή έχει εξαγγελθεί από την Κυβέρνηση) θα είναι εκπαιδευτικός του σχολείου (όχι ψυχολόγος ή κοινωνικός λειτουργός, διευκρίνισε  η υφ. Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στη συνάντηση με το ΔΣ της ΔΟΕ.


Ο εκπαιδευτικός εμπιστοσύνης   θα μπορεί:

να καλλιεργεί σχέση εμπιστοσύνης με τους μαθητές,
να ανιχνεύει και να συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων τους.
Οι εκπαιδευτικοί που θα αναλάβουν το ρόλο του εκπαιδευτικού εμπιστοσύνης , τόνισε η Σ. Ζαχαράκη, εξετάζεται η δυνατότητα να έχει ελάφρυνση στο ωράριό του.

Υπεύθυνος κτηρίου

Σε ό, τι αφορά τον υπεύθυνο κτηρίου έγινε κατανοητό από την υφ. Παιδείας  ότι δεν μπορεί να είναι αρμοδιότητα εκπαιδευτικού.

Το θέμα της «μεγαλύτερης ελευθερίας στους εκπαιδευτικούς» συνδέθηκε από την υφυπουργό με τη θετική έννοια και όχι με την αυτονομία, που έγινε σαφές από τη Δ.Ο.Ε. ότι υπάρχει απόλυτη αντίθεση και δεν συζητείται στη διάσταση της οικονομικής αυτονομίας.

Τέλος η υφυπουργός περιέγραψε το σχολείο σε σύνδεση με την τοπική κοινωνία στη βάση της συνεργασίας και του θετικού ανοίγματος του σχολείου προς την κοινωνία.
https://www.esos.gr/arthra/63968/dieykriniseis-s-zaharaki-gia-toys-neoys-thesmoys-ekpaideytikos-empistosynis-kai?fbclid=IwAR1WNMqDgfIZpDhys6C8Fg_K0RjXjUotQ9iv3gonRXs-IHKCC6RGyNZxeqE

Σχόλια