Αντιπλημμυρικά έργα και η μετά από την φωτιά εποχή στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων

Το μεγαλύτερο θέμα που απασχολεί τους περισσότερους  από εμάς το τελευταίο διάστημα στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων είναι η μετά φωτιάς εποχή. Το θέμα ήλθε από τον Δήμαρχο κο Ψαθά και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι που ζήτησαν και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να συζητηθεί. Ο κος Ψαθάς, αναφέρθηκε σε όλες τις κινήσεις που έχουν γίνει από την μεριά του Δήμου και οι εργασίες αντιπλημμυρικών έργων, όπως βλέπουν καθημερινώς το φως της δημοσιότητας  Επίσης τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση για το θέμα αυτό. Κάτι το οποίο χρειάζεται να γίνει και οι φορείς, να αναλάβει ο καθείς τις ευθύνες του και να μην τις αναλάβει όλες ο Δήμαρχος, ο οποίος μαζί με τους αντιδημάρχους και τους δημοτικούς του συμβούλους κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους και παραπάνω από αυτά.

Επίσης υπήρξε πρόταση από τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κο Ηλιάδη, να μειωθούν το ΕΝΦΙΑ, το ΕΦΚΑ και οι φόροι  γενικότερα, όπως έγινε στο Μάτι, μη γνωρίζοντας όμως ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, αφού ούτε σπίτια κάηκαν ούτε ανθρώπινες ζωές χάθηκαν. Ευτυχώς βέβαια που δεν συνέβη κάτι τέτοιο, όπως τόνισε και ο Δήμαρχος κος Ψαθάς. Ο Δήμαρχος θα πρέπει να τονιστεί ότι από την αρχή του ζητήματος κινείται προς την κατεύθυνση να δοθούν αποζημιώσεις σε όλους έχασαν περιουσίες χωρίς κριτήρια. Το ίδιο είχε τονίσει και στην συγκέντρωση που είχε γίνει στον Σύλλογο του Μακρυμάλλη. Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η μείζων αντιπολίτευση και η επικεφαλής της κα Γκόγκου στην τελευταία συνεδρίαση και πρότεινε να βγει  ψήφισμα, κάτι που ψηφίστηκε ομόφωνα.
Προτάσεις και τοποθετήσεις έγιναν και από την Γεωργία Πύθουλα αλλά και από μέλη του Συλλόγου Μακρυμάλλη, που ήταν παρόντα στην τελευταία συνεδρίαση. Πάντως ο Δήμαρχος τόνισε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση, όπου θα είναι όλοι οι φορείς και όχι μόνο ώστε να υπάρξει ανάλυση σχετικά με το ζήτημα. Ενώ σήμερα στην Κεντρική Πλατεία των Ψαχνών και ώρα 19:30 θα βρίσκεται ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που θα μιλήσει για το ίδιο θέμα. 

Σχόλια