Σοβαρό πρόβλημα με τα αγριογούρουνα σε Μακρυμάλλη και άλλες περιοχές του Δήμου μας. Πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα από το δασαρχείο

Ο υπερπληθυσμός των αγρίοχοιρων αποτελεί γεγονός εδώ και χρόνια. Τα αποτελέσματα του φαίνονται ήδη στις καλλιέργειες με τους αγρότες να κρούουν των κώδωνα του κινδύνου. Το τελευταίο διάστημα δε, ήδη κάνουν… επισκέψεις σε διάφορες τοπικές κοινότητες του Δήμου μας τόσο σε Δίρφυ όσο και σε Μεσσαπία, όπως Άγιο Αθανάσιο, Μακρυμάλλη και σε άλλα τοπικά διαμερίσματα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πάρα πολλά και σοβαρά προβλήματα σε περιουσίες και καλλιέργειες.

Η αύξηση του πληθυσμού των αγριογούρουνων, έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις το τελευταίο διάστημα και το πρόβλημα γίνεται εντονότερο αυτό το διάστημα ειδικά στον οικισμό Μακρυμάλλη λόγω της μεγάλης φωτιάς, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι. όπως τόνισαν στην χθεσινή συνεδρίαση αναγκάζονται να κοιμούνται στα χωράφια τους για να προστατέψουν τις περιουσίες τους. Από την μεριά του  το δασαρχείο αν και έχει λάβει κάποια μέτρα, δεν βοηθούν στο να γίνει καλύτερη η κατάσταση και θα πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά αλλιώς η κατάσταση δεν θα εξομαλυνθεί και είναι εις βάρος των κατοίκων. Προς αυτη την κατεύθυνση για την εξομάλυνση της κατάστασης κάνει ότι μπορεί και ο Δήμαρχος κος Ψαθάς, οπως τονίστηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Πέρα από τις καταστροφές στις καλλιέργειες αλλά και σε οικόσιτα ζώα, τα αγριογούρουνα προκαλούν φόβο στους κατοίκους, καθώς κυκλοφορούν ακόμη και σε αυλές σπιτιών και στους δρόμους, ενώ ορισμένα από αυτά φτάνουν σε βάρος τα 100 κιλά και ένα ενδεχόμενο τροχαίο μπορεί να αποδειχτεί μοιραίο και για τους επιβάτες οχημάτων.
Στον παρακάτω σύνδεσμο δείτε τι προβλέπεται από το ΦΕΚ:
https://dasarxeio.com/wp-content/uploads/2019/08/71418_545_2019.pdf

Σχόλια