Μια υπέροχη εκδήλωση για το Επος του ΄40 στα ΚΑΠΗ της Καστέλλας.

Οι ενθυμήσεις του παρελθόντος μπορεί κάποιες φορές να είναι στενάχωρες και να θέλουμε να τις σβήσουμε από την μνήμη μας, αλλά είναι και διδακτικές για το παρόν και για το μέλλον. Οι ενθυμήσεις του Πολέμου το 1940, μπορεί για όσους έζησαν εκείνη την περίοδο να είναι οι πιο τραγικές της; ζωής τους, αλλά εμάς τους νεώτερους μας διδάσκουν. Μας διδάσκουν τι πρέπει να αποφύγουμε, ώστε να μην ξανά δούμε παρόμοιες καταστάσεις. Αυτές μοιραστήκαμε όλοι όσοι βρεθήκαμε εχθές στο ΚΑΠΗ της Καστέλλας, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για το Έπος του ΄40. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η φιλόλογος Ιωάννα Μαντζώρου, η οποία με απλό, άμεσο και κατανοητό τρόπο μίλησε στους παρευρισκόμενους για τις πρώτες ώρες του Πολέμου και όχι μόνο κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στο παρελθόν μέσω ντοκουμέντων.
Αυτό που θα μείνει στη μνήμη μεταξύ των όσων ανέφερε πολύ όμορφα η ομιλήτρια είναι τα εξής λόγια του Τσώρτσιλ: Στον πόλεμο: αποφασιστικότητα. Στην ήττα: απαντοχή. Στη νίκη: μεγαλοψυχία. Στην ειρήνη: καλή θέληση. Τόσο απλά, αλλά εμείς τα κάνουμε τόσο σύνθετα.
Κατόπιν ακολούθησε συζήτηση με εμπειρίες και με αφηγήσεις από την εποχή εκείνη. Πραγματικά τα όσα ακούστηκαν ήταν τόσο συγκλονιστικά, που έδωσαν το αποτύπωμα του πολέμου.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την ΔΗΚΑΔΙΜΕ και το παρόν έδωσαν η πρόεδρος της  Μύταλα-Τζεράνη Ευαγγελία, ο αντιπρόεδρος της  Στούπας Κώστας, η Δημοτική Σύμβουλος Καρατζά Αναστασία, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καστέλλας  Ματράκας Νίκος, τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Καστέλλας Πριόνας Παναγιώτης  και Τσατσαρώνης Αντώνης,  ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγγελή Γοβιού Χρήστος Καπετάνιος και τα μέλη του Δ.Σ. Μακρής Παναγιώτης και Πόπη Κωνσταντάρα, η Νίκη Καραγκούνη  και πολλά μέλη του ΚΑΠΗ Καστέλλας και όχι μόνο.




Σχόλια