Ζήτησε η Γκόγκου ενημέρωση για το προσφυγικό. Ψαθάς: Καμία συμφωνία για το ζήτημα.

Ένα θέμα που απασχολεί έντονα όλους τους Έλληνες τα τελευταία χρόνια και δη τους τελευταίους μήνες εντονότερα είναι το ζήτημα του προσφυγικού.Το προηγούμενο διάστημα πήγαν πρόσφυγες στην περιοχή της Αγίας Άννας στην Β. Εύβοια, χωρίς να έχει ενημερωθεί ο εκεί δήμαρχος κος Τσαπουρνιώτης, όπως είχε πει, αλλά και στην Αμάρυνθο και πιθανόν να έλθουν και στην Αρτάκη, κάτι που ακούγεται έντονα αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι επιβεβαιωμένο.

Σε ότι αφορά τον Δήμο μας δεν έχει κάτι ακουστεί, αλλά ανησυχεί πολύ το παρόν ζήτημα και για αυτό η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κα Γκόγκου έθεσε ερώτημα στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ σχετικά με το ζήτημα, ώστε να ενημερωθεί τόσο η ίδια όσο και το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Από την μεριά του ο Δήμαρχος κος Ψαθάς ανέφερε ότι είπε πως ενώ σε περιοχές όπως η Ριτσώνα, το Βασιλικό, η Αγία Άννα και η Αμάρυνθος θα δεχθούν από 150  έως και 1000 πρόσφυγες, στον Δήμο μας δεν υπάρχουν υποδομές να δεχθούμε πρόσφυγες. Ακόμη και το ξενοδοχείο Ξένιος Ζευς, που έχει να λειτουργήσει πάνω από είκοσι χρόνια, κρίνεται ακατάλληλος ο χώρος για οποιαδήποτε λειτουργία από την πολεοδομία.
Ακόμη σε ερώτημα της κας Γκόγκου εάν υπάρχει συμφωνία, ο ίδιος ανταπάντησε ότι δεν υπάρχει συμφωνία και ότι αν υπάρξει η οποιαδήποτε εξέλιξη θα ενημερώσει όλους τους φορείς.

Σχόλια