Σύλλογος Καστέλλας Αγγελής Γοβιός: "Μοναδική Εμπειρία σε Αγία Θεοδώρα και Τρίπολη. Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο

Τελικά το θαύμα της φύσης αγγίζει το θεϊκό θαύμα στην περιοχή Βάστα της Μεγαλόπολης στην Πελοπόννησο και ειδικότερα στο ναΐδριο της Αγίας Θεοδώρας, το οποίο επισκεφτήκαμε εχθές με το Πολιτιστικό Σύλλογο Καστέλλας Αγγελή Γοβιό. Όσο εντυπωσιακή είναι η εικόνα του μικρού Ναού της Αγίας Θεοδώρας, άλλο τόσο εντυπωσιακή είναι η ιστορία της ζωής της.
Η διαδρομή προς την Αγία Θεοδώρα Βάστα αποζημιώνει και με το παραπάνω τον επισκέπτη, αφού το τοπίο είναι ειδυλλιακό. Καθώς κανείς πλησιάζει το βουητό των νερών που αναβλύζουν από τα θεμέλια της μικρής εκκλησίας ακούγεται ολοένα και εντονότερο, προκαλώντας στον επισκέπτη δέος μπροστά στο θέαμα που τελικά αντικρίζει.



Δεκαεφτά μεγάλα δέντρα ξεπηδούν από την στέγη ενός μικρού πέτρινου ναϊδρίου στην Αγία Θεοδώρα Βάστα,  την ώρα που από τα θεμέλιά της αναβλύζουν τα νερά ενός κεφαλαριού.
Στην πραγματικότητα οι ρίζες των δέντρων περνώντας μέσα από τους τοίχους καταλήγουν στο έδαφος, ενώ οι κορμοί και τα κλαδιά αναρριχώνται και βρίσκουν διέξοδο από τη στέγη.

Όσον αφορά στο εσωτερικό, μπορούμε να πούμε πως είναι ένας πολύ μικρός χώρος, λιτός, με ξεθωριασμένες από τη φθορά του χρόνου τοιχογραφίες και χωρίς ιδιαίτερους στολισμούς και εκκεντρικότητες.
Οι υπεύθυνοι της εκεί Μητροπόλεως έχουν απευθυνθεί σε πολιτικούς μηχανικούς, αλλά και άλλους επιστήμονες όπως αρχιτέκτονες και γεωπόνους, οι οποίοι θεωρούν ως ένα επιστημονικά ανεξήγητο φαινόμενο το ότι τα πλατάνια βρίσκονται τόσα χρόνια και υπό αυτές τις συνθήκες σε αυτή τη θέση.
Οι επιστήμονες που έχουν κληθεί το θεωρούν κυριολεκτικά θαυμαστό και υπερφυσικό φαινόμενο.




Μετά από την όμορφη αυτή περιήγηση ακολούθησε φαγητό και πολύς χορός στην ταβέρνα Νερόμυλος:
Επόμενος σταθμός ήταν στην πλατεία του Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη. 






Για καλή μας τύχη πετύχαμε και την υποστολή σημαίας από τον στρατό με φιλαρμονική.

Σχόλια