Τι είπε Κουλοχέρης για ΚΑΠΗ και ΑΜΕΑ. Απάντηση Μύταλα. Τι αναφέρει εθελοντής.

Πραγματικά σε αυτό το θέμα δεν θα ήθελα να αναφερθώ καθόλου, γιατί είναι πολύ ευαίσθητο, αλλά δυστυχώς αναγκάζομαι να ασχοληθώ λόγω των όσων ειπώθηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Πριν ξεκινήσει η συζήτηση των εντός ημερησίας θεμάτων στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στα Ψαχνά, κατέθεσε ορισμένα θέματα ο επικεφαλης της ελάσσονος Ανδρέας Κουλοχέρης με ένα από αυτά να αφορά στην ΔΗΚΑΔΙΜΕ. Ο κ. Κουλοχέρης είπε πως «Καμία ενημέρωση δεν
έχουμε για δραστηριότητες της ΔΗΚΑΔΙΜΕ από την κυρία Ευαγγελία Μύταλα. Τι ζητάμε; Να ενημερωνόμαστε για τις δράσεις, είναι κακό; Ήρθε η κυρία Μύταλα στα Πολιτικά και δεν είχαμε καμία ενημέρωση, ούτε το Τοπικό Συμβούλιο, μόνο στους φίλους και τους γνωστούς. Ερχόμαστε και σε άλλο κομμάτι: Εγκαίνια στα ΚΑΠΗ και μια νέα δραστηριότητα για ΑΜΕΑ. Έχεις άδεια λειτουργίας, τηρούνται οι διαδικασίες; Τι είναι ο Δήμος τσιφλίκι της Μύταλα και του Ψαθά; Εδώ θα τηρούνται οι διαδικασίες όπως προβλέπονται».


Έντονη η αντίδραση της προέδρου της ΔΗΚΑΔΙΜΕ κ. Μύταλα η οποία σε όλους τους τόνους είπε «Δεν το δέχομαι κύριε Πρόεδρε και έχει και παιδιά! Διώξτε με, δεν μπορώ να κάθομαι να ακούω τέτοια πράγματα! Για να μαθαίνει και ο κόσμος, επειδή εδώ και μία βδομάδα έχω μάθει ότι θα με «κανονίσεις» μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έχω να φοβηθώ τίποτα, μόνο τον Θεό φοβάμαι. Πότε, όταν γίνονται κάποιες δραστηριότητες για τα μέλη του ΚΑΠΗ, έχω καλέσει; Ό,τι κάνουμε είναι για όλο τον κόσμο. Είχαμε βγάλει αφίσες, δεν τις είδατε; Όταν κάναμε εγκαίνια στο ΚΑΠΗ, ήταν βέβαια μετά τις εκλογές, είχατε χάσει και ήσασταν στεναχωρημένος, όταν σας καλέσαμε αφού πονάτε τόσο πολύ τον τόπο σας, γιατί δεν ήρθατε;
Γιατί, αφού τους αγαπάτε τόσο πολύ, δεν πήρατε μια μέρα ένα κουτί γλυκά και να πάτε να ακούσετε ποιά είναι τα προβλήματά τους; Όσον αφορά τα ΑΜΕΑ, είναι από χρήματα των πολιτών, υπάρχει ένα πρόγραμμα με το ΚΕΦΙΑΠ, έχουμε συνεργασία με το Νοσοκομείο, οι γονείς και θα τους καλέσω όλους, θα υπογράψουν χαρτί ότι θέλουν να γίνει εδώ η αθλητική δραστηριότητα αυτών των ανθρώπων, η δομή αυτή. Το πρωί το ΚΑΠΗ δεν λειτουργεί, είναι ένας ασφαλέστατος χώρος, είναι υπό την αιγίδα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Ελάτε με αγάπη να συζητήσουμε, εδώ είμαι. Επειδή είδατε την κ. Γκόγκου δηλαδή να παρίσταντο κάνετε το θέμα; Εκείνη έχει το θάρρος και έρχεται». Έπειτα από την τοποθέτησή όπου η ταραχή της ήταν ολοφάνερη, αποφάσισε να αποχωρήσει για αρκετή ώρα έως ότου συνέλθει…
Δικαιολογημένη η αντίδραση της Προέδρου της ΔΗΚΑΔΙΜΕΔΗΚΑΔΙΜΕ. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στις δραστηριότητες των ΚΑΠΗ ουδέποτε υπάρχει πρόσκληση. Μόνο όταν γίνονται εκδηλώσεις. Η κα Γκόγκου ήταν παρούσα διότι είναι μέλος της ΔΗΚΑΔΙΜΕ και ήλθε μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο κο Σιμιτζή. Από εκεί και πέρα υπήρχαν τοιχοκολλημένες αφίσες στο κέντρο του χωριού, με αποτέλεσμα όποιος επιθυμούσε μπορούσε να παρευρεθεί. Ούτε φίλους είχε καλέσει η κα Μύταλα ούτε γνωστούς. Μέλη του ΚΑΠΗ ήταν, οι ομιλήτριες και φίλοι του ΚΑΠΗ. Βέβαια από την μεριά του Δημάρχου έγινε κίνηση ώστε και σε τέτοιες δράσεις να ενημερώνονται όλοι.
Εμένα όμως με ενόχλησε περισσότερο η τοποθέτηση του κου Κουλοχέρη για τα ΑΜΕΑ. Θα πρέπει να του πω και από εδώ ότι το πρόγραμμα δεν είναι καινούργιο είναι πέντε χρόνια και φιλοξενούμε δεκατρείς ανθρώπους μοναδικούς. ναι υπήρξε ένα πρόβλημα και ήλθαμε στα ΚΑΠΗ και γίνονται οι δραστηριότητές μας. Έχει διαμορφωθεί έτσι ο χώρος ώστε και ασφαλής να είναι και λειτουργικός για τους ανθρώπους αυτούς αλλά και για τους εθελοντές. Ναι επιδέχεται βελτιώσεις, αλλά κύριε Ανδρέα ελάτε να βιώσετε και εσείς από κοντά την όλη προσπάθεια που γίνεται και θα δείτε το σημαντικό δεν είναι αυτό που λέτε αλλά η ουσία, δηλαδή η αγάπη που παίρνουν και δίνουν οι άνθρωποι αυτοί. Για αυτό, για να το διαπιστώσετε και εσείς ιδίοις όμμασιν ελάτε ένα πρωινό Δευτέρα ή Τετάρτη ή Παρασκευή να δείτε το έργο. Και θα καταλάβετε το τι εννοώ.

Για όλα αυτά και για πολλά ακόμη επικροτώ την θέση του Δημάρχου στο θέμα αυτό και δεν τον θεωρώ λαϊκιστή ούτε ότι χρησιμοποιεί το παρόν ζήτημα. Και τα λέω όλα αυτά επειδή εχθές μου είπατε ότι και εσείς είστε υπερ του προγράμματος αυτού αλλά έως τώρα δεν γνωρίζετε από κοντά την λειτουργία του. Ευκαιρία να έλθετε μαζί μας και να την γνωρίσετε. Εδώ επιστήμονες έχουν περάσει, ειδικοί κ.ο.κ. και μας έχουν αναφέρει ότι η ομάδα έχει καταφέρει κάτι που δεν έχουν καταφέρει δομές και δομές.

Σχόλια