Συγκλονιστικά τα όσα είπε ο Σούρας στην εκδήλωση των φροντιστηρίων Πουκαμισάς και των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών Φλώρου. Φωτογραφικό υλικό


Ο γνωστός σε όλους μας ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, έχει ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα, εκστρατεία ενημέρωσης κατά του σχολικού εκφοβισμού και του εθισμού στο διαδίκτυο και τα διαδικτυακά παιχνίδια. Σταθμός του εχθές ήταν το Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, μετά από πρόσκληση που είχε από τα φροντιστήρια Πουκαμισάς και τα Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών Ελευθερίας Φλώρου.
Ο κος Σούρας με τον δικό του απλό και διαδραστικό τρόπο ενημέρωσε όλους τους παρευρισκόμενους ότι από τις 41 χώρες της Ευρώπης, η Ελλάδα στο bullying βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Μας «κερδίζουν» η Λιθουανία, η Εσθονία και η Λετονία, οι οποίες είναι χώρες που έχουν σοβαρό πρόβλημα τόσο με το bullying όσο και με την εξάρτηση σε ουσίες αλλά και αλκοόλ.Μέσω ερωτήσεων αλλά και παραδειγμάτων αναφέρθηκε στο τι είναι το bullying, πως αντιμετωπίζεται και για τους λόγους που η Ελλάδα βρίσκεται τόσο ψηλά στην κατάταξη. Ενώ τόνισε ότι όλα αρχίζουν από την οικογένεια.
Διαβάστε την συνέχεια στο eviathema.gr

Σχόλια