Έκλεισε το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Ψαχνά. Ψήφισμα από το Δ.Σ του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων

Όσες προσπάθειες και αν έγιναν από την πλευρά του Δήμου αλλά και από την μεριά των βουλευτών Ευβοίας, τελικά καμία κίνηση δεν έφερε το πράσινο φως παραμονής της Εθνικής Τράπεζας στα Ψαχνά και από σήμερα αποτελεί παρελθόν. Αν και ασκήθηκαν αρκετές πιέσεις από τον Δήμαρχο κο Ψαθά και από την μεριά της ΝΔ και ειδικότερα του βουλευτή κου Πνευματικού και όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ από τον βουλευτή κο Αποστόλου, η διεύθυνση της τράπεζας παρέμεινε ανένδοτη και τελικά η απόφασή της πραγματοποιήθηκε.

Όπως ανέφερε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος κος Ψαθάς, το τραπεζικό σύστημα είναι αδυσώπητο και το μόνο που βλέπουν είναι νούμερα. Και αυτό φάνηκε περίτρανα. Αν και υπάρχουν πάρα πολλά δεδομένα, που αποδεικνύουν ότι η Τράπεζα στα Ψαχνά εξυπηρετούσε πολλές επιχειρήσεις και ιδιώτες τόσο από τον Δήμο ολόκληρο αλλά και από Αρτάκη και από Χαλκίδα και όχι μόνο δεν ελήφθη τίποτα υπόψιν και τελικά συνέβη αυτό που όλοι τελικά περίμεναν.
Θα πρέπει να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι  στις αρχές του μηνός οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και και Γιάννης Γκιόκας είχαν καταθέσει αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, σχετικά με τη διατήρηση του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος στα Ψαχνά.

Η αναφορά περιείχε την επιστολή του Δήμου Διρφύων- Μεσσαπίων  με την οποία ζητείται η διατήρηση του καταστήματος της Τράπεζας στα Ψαχνά και εξηγούνται οι λόγοι, που επιβάλλουν αυτή.
Στην επιστολή ο κ. Ψαθάς ζητούσε να μην κλείσει η Εθνική Τράπεζα, έκανε λόγο για μία άδικη απόφαση για έναν δήμο με μεγάλο πληθυσμό και ο οποίος διαθέτει δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, Πανεπιστήμιο και  τρία μεγάλα ενεργά εργοστάσια στην περιοχή του.

 Η δημοτική αρχή Διρφύων Μεσσαπίων συγκάλεσε προ μηνών και έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα και ομόφωνα τα μέλη του συνέταξαν ψήφισμα που δόθηκε στον Υπουργό Επικρατείας και την Τράπεζα της Ελλάδος. Αυτό το ψήφισμα κατέθεσαν και οι βουλευτές του ΚΚΕ.
Να σημειωθεί ότι η Εθνική Τράπεζα ούτε επιβεβαιώνει το λουκέτο, ενώ αν αυτό συμβεί καταστήματα της Εθνικής θα υπάρχουν μόνο σε διπλανές περιοχές με απόσταση άνω των 15 χιλιομέτρων
Όλες αυτές οι κινήσεις και όχι μόνο είχαν γίνει ώστε να παραμείνει η Τράπεζα ανοιχτή.
Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρότεινε ο Δήμαρχος κος Ψαθάς να γίνει ένα ψήφισμα, μέσω του οποίου καταδικάζεται η πράξη αυτή του κλεισίματος της Τράπεζας, κάτι με το οποίο ήταν όλοι σύμφωνοι. Βέβαια κατά τις τοποθετήσεις τους αντέδρασαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Τζοβάννα Γκόγκου και Ανδρέας Κουλοχέρης, διότι, όπως ισχυρίστηκαν, δεν είχαν καλεστεί από τον Δήμαρχο να συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για το μη κλείσιμο αυτής. Οι αντιδράσεις ήταν έντονες, αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι η Τράπεζα έκλεισε.
Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι ναι μεν είναι ένα πλήγμα για την περιοχή η όλη κατάσταση, αλλά δεν θα πρέπει να μιλάμε για υποβάθμιση των πάντων και θα πρέπει όλοι μαζί να αναβαθμίσουμε την περιοχή μας με έργα και όχι με αντιδράσεις, με "κοκορομαχίες" και με άλλα τέτοια. Έχουμε πολλά να αναδείξουμε και να προχωρήσουμε μπροστά.

Σχόλια