Ολοκληρώνεται η συγγραφή του Τουριστικού -Ενημερωτικού -Ιστορικού οδηγού του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων και της ΔΗΚΑΔΙΜΕ

..ένα ένα ολοκληρώνονται τα στάδια για την συγγραφή του Τουριστικού -Ενημερωτικού -Ιστορικού οδηγού του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων και της ΔΗΚΑΔΙΜΕ. Μετά από μήνες περιπλανήσεων και την διάνυση πολλών χιλιομέτρων ακόμη και σε σκληροτράχηλες διαδρομές, καλύφθηκαν φωτογραφικά στο σύνολό τους όλα τα χωριά, τα μνημεία και τα διάφορα σημεία ιδιαίτερου κάλλους στον Δήμο. Σε όλο αυτό το "ταξίδι της φωτογράφησης" συμπορεύτηκαν δυο νέοι, η Άννα Ρέτσα (Anna's Photos)και ο Νίκος Παπαθανασίου (Nikos Papathanasiou), οι οποίοι επέδειξαν
επαγγελματισμό και υψηλό πνεύμα συνεργασίας καθόλη της εξέλιξη του project. Εντυπωσίασαν με τις δημιουργικές ιδέες και τις πρωτότυπες φωτογραφίες τους! Τους ευχαριστούμε πολύ για την εξαιρετική δουλειά τους!
Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι η φωτογράφηση των αρχαιολογικών μνημείων αλλά και των Προσκυνημάτων και Μονών του Δήμου μας πραγματοποιήθηκε έπειτα έγγραφης αδείας από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας και την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, Ιστιαίας και βορείων Σποράδων.

Ένα μικρό δείγμα της δουλειά τους..περισσότερες αδημοσίευτες στον οδηγό..

του Νικολάου Καρατζά
Ιστορικού-Αρχαιολόγου


Σχόλια