Παπασηφάκης: "Κάτοικος των Ψαχνών διάνοιξε δρόμο και έκταση στα καμμένα"

Αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι χθες και σήμερα, κάτοικος των Ψαχνών, στην είσοδο του χωριού της Μακρυμάλλης στην τοποθεσία Νεράκι με μπουλντόζα και μικρό εκσκαφέα διάνοιξε δρόμο καθώς και έκταση μέσα στα καμένα ;;;!!! διότι όπως λέει η συγκεκριμένη έκταση του ανήκει από τον παππού του και προτίθεται να την οικοπεδοποιήσει.

Εγείρονται κάποια ερωτηματικά ως αναφορά την ενέργεια αυτή. Κατά πόσο αυτά τα χαρτιά είναι νόμιμα; Είναι δυνατόν μέσα σε δασική έκταση να υπάρχουν οικόπεδα; Γιατί τόσα χρόνια δεν εμφανίστηκε και το θυμήθηκε τώρα;
Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μακρυμάλλης αλλά και απλοί, ενεργοί πολίτες του συνοικισμού, επειδή δεν είμαστε αυτόκλητοι εισαγγελείς, απευθυνθήκαμε ήδη στο Δασαρχείο Χαλκίδας με την παράκληση να διερευνήσει άμεσα την υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση ενημερώνουμε οποιονδήποτε διανοηθεί να καταλάβει έκταση στα καμένα, μέχρι να κηρυχθεί αναδασωτέα η περιοχή και να βγουν οι σχετικοί χάρτες ότι θα ενημερώνουμε πάντα το δασαρχείο και την αστυνομία.
Το δάσος ανήκει σε μας και στα παιδιά μας και θα το διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο.
Του Σταύρου Παπασηφάκη
Υ.Γ: Προς τους συμπολίτες μου θα ήθελα να πω να σέβονται τα όσα προβλέπουν οι νόμοι για τα καμμένα και να μην προβαίνουν από μόνοι τους σε αυθαίρετες κινήσεις. Δεν χρειάζεται ουδεμία πρόκληση και ουδεμία αυθαιρεσία αλλά θα πρέπει όλοι μαζί να κινηθούμε προς την μεριά να ξανά ζωντανέψει το παρόν δάσος και να μην έχουμε παρόμοια αποτελέσματα. 

Σχόλια