Ευχαριστήριο προς τον Δήμαρχο Γιώργο Ψαθά από την οικογένεια Ν. Τζαβάρα

Στην μνήμη των γονιών μας, Νίκου και Ελένης Τζαβάρα, αποφασίσαμε με τον αδερφό μου να δωρίσουμε στην δημοτική βιβλιοθήκη Ψαχνών τη (σημαντική για την οικογένειά μας) συλλογή βιβλίων των γονιών μας.


Η αρχική σκέψη ομολογώ ότι ήταν να επιλέξουμε την πόλη όπου γεννηθήκαμε και κατοικούμε μέχρι σήμερα, την Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα, εκεί όπου οι γονείς μας έφτιαξαν την οικογένειά τους και ο πατέρας μας είχε το ιατρείο του για 4 δεκαετίες. Όμως, δεν καταφέραμε να τραβήξουμε το ενδιαφέρον των σημερινών παραγόντων και των δημοτικών υπαλλήλων.

Στη συνέχεια -όπως ίσως έπρεπε να έχουμε κάνει εξαρχής- απευθυνθήκαμε στον άγνωστό μας σε προσωπικό επίπεδο μέχρι προχθές δήμαρχο Διρφύων - Μεσσαπίων Γιώργο Ψαθά, ο οποίος ανέλαβε άμεσα έργο και ήρθε από τα Ψαχνά ο ίδιος 2 φορές με φορτηγό του δήμου, για να παραλάβει τα βιβλία από το σπίτι μας στην Αθήνα.

Η χαρά και η συγκίνησή μας είναι μεγάλη, γιατί ξέρουμε τώρα ότι αυτή η πνευματική περιουσία δεν θα πάει χαμένη.

Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο μπράβο και ένα εξίσου μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων και στους συνεργάτες του, για την άμεση ανταπόκριση και την συνεργασία.

Σχόλια