Εφτά νεκροί και 300 τραυματίες από τον ισχυρό σαεισμό που έπληξε σήμερα το πρωί την Αλβανία. Μεγέθους 6,4 Ρίχτερ

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 300 τραυματίστηκαν μετά τον ισχυρότατο σεισμό που έπληξε την Αλβανία.

Ο σεισμός των 6,4 μεγεθών χτύπησε τις πρώτες πρωινές ώρες του πρωινού της Τρίτης, προκαλώντας πολλά σπίτια να καταρρεύσουν και να θάψουν τους κατοίκους στα ερείπια.


Το υπουργείο άμυνας της χώρας είπε ότι ένας άνδρας και μια γυναίκα σκοτώθηκαν όταν ένα κτήριο κατέρρευσε στο Thumane, 22 μίλια βόρεια της πρωτεύουσας των Τιράνων.

Ένας άλλος άνθρωπος πέθανε μετά το άλμα από το σπίτι του για να ξεφύγει από το "κουνιστό κτίριο" στο Kurbin, 30 μίλια βόρεια της πρωτεύουσας, επιβεβαίωσαν Αλβανοί αξιωματούχοι, ενώ άλλα τρία θύματα τραβήχτηκαν από τα ερείπια ενός κτιρίου στο Δυρράχιο.

Ένας από εκείνους που σκοτώθηκαν ήταν μια ηλικιωμένη γυναίκα που έσωσε τον εγγονό της με το να τον σύρει με το σώμα της, σύμφωνα με τους εργαζόμενους έκτακτης ανάγκης.

Περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι στο Μαυροβούνιο, την Ιταλία, τη Βόρεια Μακεδονία, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία αισθάνθηκαν επίσης τον τρόμο όταν έπληξε στις 3.55 π.μ., δήλωσε ο σεισμολόγος Μπράνκο Ντεργκιέβιτς στα τοπικά ΜΜΕ στη Σερβία.

Λίγες ώρες αργότερα, στις 9.45 π.μ., ένας σεισμός μεγέθους 5.4 χτύπησε τη γειτονική Σερβία. Δεν υπάρχουν άμεσα αναφορές τραυματισμών ή δομικών βλαβών
Πληροφορίες από standard.co.uk

Σχόλια