Πλατιά σύσκεψη για τη ΛΑΡΚΟ στις 8 Δεκέμβρη στη Λάρυμνα. Πρόταση Πύθουλα να συμμετέχει και ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων.

Ανοιχτή σύσκεψη οργανώνει την Κυριακή 8 Δεκέμβρη, στις 10.30 το πρωί, στον κινηματογράφο «Ιλιον» του οικισμού ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας.
Σε εκτενή ανακοίνωση - πρόσκλησή του σημειώνει πως στόχος της σύσκεψης είναι η οργάνωση και συντονισμός του αγώνα για:

Τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Να σταματήσουν τα θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα», οι επαγγελματικές ασθένειες, που είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής, συνειδητής απαξίωσης - εγκατάλειψης της ΛΑΡΚΟ από όλες τις κυβερνήσεις.
Να διασφαλιστεί το δικαίωμα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην εργασία, πράγμα που απαιτεί την ακύρωση των σχεδίων της παραπέρα ιδιωτικοποίησης - εκποίησης της ΛΑΡΚΟ.
Να χρηματοδοτηθεί η ΛΑΡΚΟ από το κράτος, για να εκσυγχρονιστεί, να αναπτυχθεί παραπέρα με την κατασκευή μονάδας ανοξείδωτου χάλυβα. Να προσφέρει με αυτόν τον τρόπο νέες θέσεις εργασίας, χωρίς σκλαβοπάζαρο, με μόνιμη και σταθερή δουλειά και Συλλογικές Συμβάσεις (...) κατοχυρώνοντας έτσι τον ορυκτό πλούτο και την αξιοποίησή του, με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού, ως λαϊκή περιουσία.
«Σας απευθύνουμε αυτό το κάλεσμα», αναφέρει το Συνδικάτο, «γιατί αγανακτήσαμε να ακούμε τις καμπάνες των χωριών μας να χτυπούν πένθιμα και απρόβλεπτα. Γιατί δεν υπάρχει πιο κρύο πιάτο, από το πιάτο που περιμένει τον εργάτη στο σπίτι να το φάει μαζί με την οικογένειά του και δεν γυρνάει ποτέ αυτός από τη δουλειά. Γιατί αν δεν παρθούν μέτρα, αντικειμενικά, περιμένουμε το επόμενο. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι το πότε, πού και πόσοι.
Σας απευθύνουμε αυτό το κάλεσμα γιατί η συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ δεν αφορά μόνο τους εργάτες, αφορά όλα τα λαϊκά στρώματα και για να το διασφαλίσουμε αυτό θέλουμε τη συμπαράστασή σας. Ολοι μαζί θα τα καταφέρουμε.
(...) Σας περιμένουμε όλους: Σωματεία, συλλόγους, επιστημονικούς φορείς, κοινότητες, δήμους, Περιφέρειες, κατοίκους, σχολεία, πανεπιστήμια, τους πάντες πλην φασιστών», σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση - πρόσκλησή του το Συνδικάτο.
Το θέμα έφερε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων η Γεωργία Πύθουλα, ώστε να αποφασιστεί και η συμμετοχή και του Δήμου σε αυτή την σύσκεψη. Πρόταση που έγινε δεκτή και από τον Δήμαρχο αλλά και από τα μέλη του Δ.Σ. 

Σχόλια