Σαν σήμερα δημιουργήθηκε "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"

Το πολυτιμότερο πράγμα για κάθε παιδί σε όλο τον κόσμο είναι να μπορεί να ζει ελεύθερο, να μην κινδυνεύει από τίποτα, να μπορεί να παίξει και να γελάσει, όπως αρμόζει στο να ζει κάθε παιδί σε όλα τα μήκη και πλάτη αυτού του πλανήτη. Αυτά είχε στο μυαλό του ο μικρός Ανδρέας και στις 9 Νοεμβρίου 1995 το όραμά του έγινε πραγματικότητα. Και δεν είναι άλλο από την δημιουργία "Του Χαμόγελου του Παιδιού", που έχει όλα αυτά τα χρόνια βοηθήσει πολλά παιδιά τα οποία βρίσκονται σε κίνδυνο. Και επειδή τόσο εγώ όσο και οι περισσότεροι από εμάς είμαστε μικροί μπροστά στο μεγαλείο ψυχής, που είχε ο μικρός Ανδρέας, θα μιλήσω με τα δικά του λόγια. Λόγια απλά αλλά συνάμα και τόσο σημαντικά:
"Όλοι ξέρουμε, συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους που τους λείπει το χαμόγελο. Τους λείπει το χαμόγελο γιατί δεν έχουν λεφτά, δεν έχουν παιχνίδια, δεν έχουν φαΐ και μερικά δεν έχουν γονείς. Σκεφτείτε λοιπόν και αφήστε τα λόγια ας ενωθούμε και ας δώσουμε ότι μπορούμε στα φτωχά: Αλβανάκια, άσπρα και μαύρα όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο. Αυτός ο σύλλογος θα λέγεται "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ". Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε. Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε. 
Ανδρέας Γιαννόπουλος"
Θα μπορούσα να γράψω πολλά, αλλά επειδή όλα θα είναι τόσο ασήμαντα μένω σε αυτά που είπε ο μικρός άγγελος της Ελλάδας. Αυτό το ήταν το μήνυμα που έπρεπε να φέρει στον κόσμο και έφυγε για την αώνια γειτονιά του. 

Σχόλια