Αντιπλημμυρικά έργα και γραφειοκρατία

Στην παρούσα ανάρτηση θα ασχοληθώ λίγο με την λέξη γραφειοκρατία. Η λέξη γραφειοκρατία είναι σύνθετη και αποτελείται από την λέξη γραφείο και το επίθημα κρατία που σημαίνει εξουσία. Άρα εξουσιάζει το γραφείο, ο γραφεύς κ.ο.κ.

Τα παραπάνω τα αναφέρω για να δείξω ότι πολλά πράγματα δεν γίνονται στην ώρα τους λόγω αυτής της λέξης που λέγεται γραφειοκρατία. Αν αυτή πάψει να υπάρχει και στην ζωή μας και στο λεξικό τότε όλα θα γίνονται πιο γρήγορα και πιο εύκολα. Χάριν σε αυτή την λέξη δεν μπορούμε σε πολλές περιπτώσεις να κάνουμε πλάνα, σχεδιασμούς.
Όπως το ίδιο συμβαίνει και στην εκπλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή μας, που χρειάζονται για να μην πνιγούμε από ενδεχόμενες έντονες βροχοπτώσεις, αφού ένα μεγάλο μέρος του δάσους κάηκε τον Αύγουστο που μας πέρασε. Από την μεριά του ο Δήμος έχει κάνει ότι είναι δυνατόν αλλά και οι άλλοι αρμόδιοι φορείς όπως Δασαρχείο και Περιφέρεια κινούνται όσο το δυνατόν γρηγορότερα με μελέτες κ.ο.κ αλλά το μοναδικό κώλυμα που υπάρχει είναι η γραφειοκρατία.
Θα πρέπει από την μεριά της η πολιτεία να απλουστεύσει τις διεργασίες που πρέπει να γίνονται όχι μόνο σε τέτοιες καταστάσεις αλλά γενικότερα, ώστε και τα έργα να γίνονται γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα.
Αλλιώς θα είμαστε και πάλι εδώ να επιρρίπτουμε ευθύνες στον έναν και στον άλλον  για το ενδεχόμενο κακό που ίσως μας εύρει.
Επομένως όσοι θέλουμε να πιέσουμε, να πιέσουμε προς την πολιτεία να απλουστεύσει τις κινήσεις που χρειάζονται ώστε να γίνουν συντομότερα τα έργα. Κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει.
Από εκεί και πέρα, πρέπει όλοι μαζί σαν μια γροθιά να κινηθούμε και για τα αντιπλημμυρικά έργα και για την αποκατάσταση της φύσης. Δεν χρειάζεται να κινούμαστε ο ένας δώθε και ο άλλος κείθε. 

Σχόλια