Δελτίο τύπου από τον Σύλλογο Τριάδας Νικόλαος Κριεζώτης για την παρουσίαση του βιβλίου της Αργυρώς Αρβανιτά

Δελτίο τύπου Συλλόγου:

«Η χθεσινή μέρα ήταν πολύ σημαντική για το σύλλογό μας, καθώς μπορέσαμε να παρουσιάσουμε στους συγχωριανούς μας και στον κόσμο της Χαλκίδας, ένα βιβλίο που φέρνει στο προσκήνιο την Τριάδα. «Ιχνηλατώντας το παρελθόν, διαμορφώνουμε το μέλλον». Από το 1995 που ιδρύθηκε ο σύλλογός μας, ένας είναι ο στόχος…Να προβάλουμε το ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ και μόνο αυτό! Ανάλογη προσπάθεια είχαμε κάνει και το 2014 διοργανώνοντας ημερίδα με τίτλο » Τριάδα του χθες του σήμερα και του αύριο» με εισηγητή τον Νίκο Καρατζά.

Οι προσπάθειές μας όμως δεν εξαντλήθηκαν εκεί. Το ενδιαφέρον της κυρίας Αρβανιτά για το χωριό μας συνδυάστηκε με το δικό μας πόθο όλο το υλικό που είχαμε στα χέρια μας να γίνει ένα βιβλίο. Και το καταφέραμε!. Το βιβλίο αυτό ήρθε να προσθέσει κάτι στις μέχρι τώρα προσπάθειες που έχουν γίνει.Μέσα στις σελίδες του και από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό του, αναδεικνύεται η σημαντική θέση της Τριάδας στο διάβα της ιστορίας. Μακάρι το βιβλίο αυτό να γίνει παράδειγμα και να ακολουθήσουν και άλλα βιβλία που θα προβάλλουν το χωριό μας!
Τη χθεσινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας και Αθλητισμού Κώστας Γαλάνης, και ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής ανάπτυξης Δημήτρης Βουρδάνος.
Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Κος Γιώργος Ψαθάς και από την αξιωματική αντιπολίτευση Τζοβάννα Γκόγκου και Αντρέας Κουλοχέρης, καθώς επίσης και ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Μπουροδήμος. Επίσης ο Σταύρος Πετράκης, αντιπρόεδρος ΔΟΕ και η Έφη Βαρβάρου, γραμματέας του συλλόγου Δασκάλων Χαλκίδας.
Από το χωριό μας χαιρετισμό απηύθυνε ο εφημέριός μας πατέρας Φώτιος Πάσχος και ο Θανάσης Ζέρβας, ο οποίος επι σειρά ετών διετέλεσε Γραμματέας της τοπικής κοινότητας και Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου.
Ευχαριστίες θέλουμε να απευθύνουμε για την βοήθειά τους στο Χορευτικό Σύλλογο Καθενών Έρια και συγκεκριμένα στην κ. Κατερίνα Καρκαλή και από την Τριαδα στον Αθανάσιο Μακρή και Κωνσταντίνο Κωνσταντάρα. Τα κεράσματα για τους παρευρισκόμενους ανέλαβαν η Βάσω Τσοκάνη και Φωτεινή Πατάπη.
Ομιλίες απηύθυναν ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Γιώργος Λεοντσίνης, ο σχολικός σύμβουλος Γαβριήλ Παντιώρας και η Μαρία Βασιλείου, πρόεδρος σχολικής επιτροπής δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων. Αποσπάσματα διαβάστηκαν από τους Άρη Αυξωνίδη, Εριφύλη Βουγιούκα και Βετα Κορωναίου.
Έπαιξαν οι μουσικοί: Άγγελος Κυριάκος(Λαούτο), Γιάννης Οικονομίδης(λύρα) και Μαίρη Κετικίδου(τραγούδι).»

Σχόλια