Τιμήθηκαν ο Ευάγγελος Κατσαρός και ο Γιώργος Σίνας για την προσφορά τους στην Φιλαρμονική Διρφύων-Μεσσαπίων

Φιλαρμονική Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων. Μια φιλαρμονική που άρχισε ως ιδέα στα μέσα της δεκαετίας του ΄70, τότε που Δήμαρχος ήταν ο Ευάγγελος Κατσαρός, ο οποίος με δικά του έξοδα αγόρασε τα πρώτα μουσικά όργανα, σπέρνοντας έτσι το σπόρο δημιουργίας φιλαρμονικής στα Ψαχνά. Ένας σπόρος που βρήκε εύφορο έδαφος και λίγα χρόνια αργότερα δημιουργήθηκε η φιλαρμονική με μαέστρο τον Γιώργο Σίνα,
ο οποίος καταγόταν από το Μετόχι και κάθισε δίπλα σε μεγάλους δασκάλους, όπως στον Κωτσόπουλο Παναγιώτη, που ήταν μαέστρος στην Δημοτική Φιλαρμονική Χαλκίδος. Η φιλαρμονική μετά από τον Σίνα είχε μία φθίνουσα πορεία και σήμερα έχει αρχίσει να αποκτά την αίγλη που είχε κάποτε χάριν στον μαέστρο κο Χριστόδουλο Μετοχιάτη.
Έτσι ήλθε το πλήρωμα του χρόνου για να τιμηθούν οι δύο μεγάλοι άνδρες, που προσέφεραν τόσα πολλά για την φιλαρμονική και αναφέρομαι στους αείμνηστους Ευάγγελο Κατσαρό και Γιώργο Σίνα. Δύο άνδρες που άφησαν μεγάλην παρακαταθήκη στην ιστορία των Ψαχνών και της Μεσσαπίας και από εχθές έχουν το δικό τους σπίτι, και δεν είναι άλλο από το χώρο που στεγάζεται η Δημοτική Φιλαρμονική Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.
Ο αείμνηστος Δήμαρχος έχει την δική του θέση μέσα στο κτίριο, κατά την είσοδο σε αυτό, όπου η πρώτη αίθουσα φέρει το όνομά του και έχουν τοποθετηθεί και τα όργανα, που είχε αγοράσει τότε, σε μουσειακή μορφή για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.
Ο αείμνηστος Γιώργος Σίνας, ο μαέστρος, που πέραν από μαέστρος ήταν και πατέρας και φίλος και δίδαξε ήθος, από χθες έχει μια ιδιαίτερη θέση στην φιλαρμονική, αφού φέρει το όνομά του.
Και όλα αυτά έγιναν σε μία απλή και λιτή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε εχθές στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου. Μια εκδήλωση που οργάνωσε και υλοποίησε η ΔΗΚΑΔΙΜΕ. Συγκινητικά ήταν λόγια της κόρης του μαέστρου Γιώργου Σίνα αλλά και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρου Ραπτάκη, που ήταν ένας εκ των πρώτων μελών της τότε φιλαρμονικής.
Ακόμη μίλησαν ο Δήμαρχος κος Ψαθάς,  η πρόεδρος της ΔΗΚΑΔΙΜΕ κα Μύταλα-Τζεράνη Ευαγγελία, ο πρόεδρος του Δ.Δ. Ψαχνών κος Μιχάλης Καλαβρής και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης η Τζοβάννα Γκόγκου, η κα Νίκη Καραγκούνη, όπου αναφέρθηκε στο βιογραφικό του Γιώργου Σίνα, αλλά και ο νυν μαέστρος Χριστόδουλος Μετοχιάτης. Ενώ έπαιξε μουσική και η νυν φιλαρμονική του Δήμου.
Ας έχουμε όλοι αιωνίως στη μνήμη μας τους δύο άνδρες που από χθες έχουν την δική τους οικία και ας γίνουν παραδείγματα προς μίμηση σε εμάς και στους απογόνους μας.

Σχόλια