Συνάντηση Ψαθά με την Κεραμέως για τα δύο τμήματα του ΕΚΠΑ στα Ψαχνά

Προχθές πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ κο Δημόπουλο, όπως ενημέρωσε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος κος Ψαθάς, όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα όπως η αξιολόγηση των δύο τμημάτων, που είναι να ιδρυθούν του χρόνου, που θα μείνουν οι φοιτητές της Εστίας (πρόταση που εξετάζεται είναι το ξενοδοχείο Άντζελα στην Αρτάκη),
η αξιοποίηση του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και άλλα. Ο πρύτανης και τα μέλη του ΕΚΠΑ τόνισαν ότι θα λειτουργήσουν κανονικά τα δύο τμήματα από το 2020-2021, αφού το Πανεπιστήμιο έχει όλες τις μελέτες που χρειάζονται για τα τμήματα αυτά. Πρέπει βέβαια όλοι μας να βοηθήσουμε στην διάδοση των τμημάτων αυτών και να κινηθούμε προς την "οδό" της συνεργασίας με το Ίδρυμα.
Για το παρόν θέμα θα έχει ο Δήμαρχος κος Ψαθάς συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως την Παρασκευή. Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κα Γκόγκου πρότεινε την δημιουργία Επιτροπής, η οποία να συναντήσει την Υπουργό μαζί με τον Δήμαρχο βέβαια. Όπως τόνισε θα πρέπει να προτείνουμε στην Υπουργό αύξηση των φοιτητών. Ενώ αναφέρθηκε και στους φοιτητές της Εστίας και ζήτησε να γίνει προσπάθεια μήπως βρεθεί τρόπος να μείνουν οι φοιτητές αυτοί στην περιοχή μας.
Η Γεωργία Πύθουλα σχετικά με το θέμα ζήτησε να δούμε τι μόρφωση παρέχεται και να δούμε πιο ουσιαστικά την έλευση του ΕΚΠΑ στην περιοχή μας. Ενώ ο κος Κουλοχέρης ζήτησε ενημέρωση σχετικά με την Τεχνόπολη.

Σχόλια