Παραμυθότουρτα το γλυκό των συναισθημάτων στην Χαλκίδα

Η Χαλκίδα αγαπάει τα παιδιά και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Η Εύη Χειμώνα, η Ευτυχία Ντούπη και η Έστερ Σώτια Λουκά με εντυπωσίασαν όχι μόνο με τα χαμόγελα και το χαρακτήρα τους αλλά και με των 2 χρόνων εγχείρημα τους. Η Παραμυθότουρτα έχει σκοπό να διασκεδάσει τα παιδιά με διαδραστικό τρόπο.


Αφηγούνται και αναπαριστούν όλους τους χαρακτήρες ενός παραμυθιού και τα παιδιά δείχνουν να το ευχαριστιούνται με την ψυχή τους! Στις ηλικίες 2 με 4 ετών τις κοιτάζουν όπως τα κινούμενα σχέδια. Θα ευχαριστηθούν με το χαμόγελό τους, θα συννεφιάσουν με το θυμό ή θλίψη αλλά θα γελάσουν με τις γκάφες των χαρακτήρων. Στα παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών 7 με 10 ετών το παραμύθι παίρνει άλλη μορφή, αναπτύσσεται η κριτική σκέψη και το δίδαγμα της ιστορίας είναι πιο ξεκάθαρο χωρίς να τα κουράζει.

Παραμυθότουρτα, αφηγήσεις και αναπαραστάσεις για παιδιά στην Χαλκίδα
Η Παραμυθότουρτα πάει παντού! Μέχρι στιγμής τις έχουμε συναντήσει στο bio-Mechanical festival στον Πολιτιστικό χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδος, στον Καθρέφτη, στο σταθμό των τραίνων Χαλκίδας όπου κατάφεραν και κράτησαν το ενδιαφέρον 30 παιδιών (να σημειώσω ότι είναι υπέρ ευτυχισμένες για αυτή την υπέροχη Χριστουγεννιάτικη μέρα). Επίσης στο πρώην Gaston στην παραλία Χαλκίδας , αλλά και στο θέατρο Κωτσόπουλου.

Όπως σε όλα τα παραμύθια έτσι και στην ιστορία της Παραμυθότουρτας υπάρχουν και οι κακοί δράκοι. Τα προβλήματα της οργάνωσης και οι αστάθμητοι αναβλητικοί παράγοντες δεν λείπουν ποτέ από το πρόγραμμα. Παρόλα αυτά το πείσμα και ο αυτοσχεδιασμός κυλάει το αίμα τους.

Στις αφηγήσεις τους έχουν το σκελετό του παραμυθιού τον οποίο ντύνουν με την κίνηση και την χροιά της φωνής τους. Στο πλευρό τους ωστόσο έχουν και εκείνες μια σούπερ ηρωίδα. Η οποία έχει παιδαγωγικές και θεατρικές γνώσεις, λειτουργεί αγχολυτικά και φορτίζει με θετική ενέργεια την τριάδα της Παραμυθότουρτας.

‘’Καλή διάθεση, αγάπη προς τα παιδιά και μεράκι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά μιας πετυχημένης αφήγησης’’. “Θέλουμε τα παιδιά να λένε πήγαμε και παίξαμε με την Παραμυθότουρτα’’. Με αυτές τις φράσεις έκλεισε η γνωριμία μου με την πιο χαρούμενη τούρτα.

Εάν θέλετε να μάθετε παραπάνω λεπτομέρειες να γνωρίσετε ή απλά να χαζέψετε φωτογραφίες από τις αφηγήσεις τους μπορείτε να τις βρείτε στο Facebook ως paramuthotourta.

Σχόλια