Ενημέρωση του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων για θέματα καθαριότητας

Ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων ενημερώνει όλους τους δημότες ότι όταν επιθυμούν να πετάξουν ογκώδη αντικείμενα, έπιπλα, στρώματα και κλαδιά-χόρτα κηπουρικών εργασιών, θα πρέπει πρώτα να επικοινωνούν με το τμήμα καθαριότητας του Δήμου μας στα τηλέφωνα 22280-22739 και 22280-25521. Τα αντικείμενα δεν θα πρέπει να εγκαταλείπονται οπουδήποτε, όπως δίπλα σε κάδους-πλατείες-πεζόδρομους. Αλλά κατόπιν επικοινωνίας και αφού έχει συμφωνηθεί η ημέρα αποκομιδής, ο κάτοχος τα βγάζει εκείνη την ημέρα στο χώρο του, ώστε να περάσει το όχημα να τα πάρει. Και όλα αυτά πρέπει να γίνονται για να κρατούμε την πόλη καθαρή και να παραμένουν οι κοινόχρηστοι χώροι ελεύθεροι.



Επίσης ο Δήμος συστήνει μεγάλη προσοχή σε όσους χρησιμοποιούν καυσόξυλα για θέρμανση κατά τους χειμερινούς μήνες. Ο τρόπος διάθεσης υπολειμμάτων  καύσης (στάχτη-κάρβουνα) πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή και αφού έχουμε σιγουρευτεί ότι έχουν σβήσει αυτά, διότι υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς στους κάδους εναπόθεσης αλλά και στα παρακείμενα οχήματα που είναι παρκαρισμένα και όχι μόνο.

Με μερικές απλές κινήσεις μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε στην καθαριότητα του Δήμου και να βοηθήσουμε το έργο των υπηρεσιών αυτού. Οφείλουμε όλοι να προφυλάξουμε την δημόσια υγεία και την αισθητική του Δήμου μας. 

Σχόλια