Κύπελλο ΕΠΣΕ: Ανοιχτοί λογαριασμοί για τον επαναληπτικό (Αρτάκη-Ηρακλής Ψαχνών 1-1)




Ισόπαλο ήταν το τελικό αποτέλεσμα μεταξύ Αρτάκης και Ηρακλή Ψαχνών, στον πρώτο ημιτελικό του ζευγαριού του κυπέλλου Εύβοιας ‘Νίκος Δαφνής’.



Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο δυνατά, χωρίς όμως να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία, με καλύτερη στιγμή στα πρώτα λεπτά μια κεφαλιά του Σπανού (μετά από σέντρα του Τσατσαρώνη) στο τρίτο λεπτό, που μπλόκαρε άνετα ο Ναβροζίδης. Μετά το 15′ ο ΑΟΝΑ ισορρόπησε και στο 26′ δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ημιτελικού, όταν μετά από κάθετη πάσα του Σπανού ο Λούκας πάτησε περιοχή και σε φάση τετ-α-τετ με τον Μπιμπάι πλάσαρε, με τον πορτιέρο της ομάδας των Ψαχνών να αποκρούει σωτήρια. Δέκα λεπτά μετά ο Ηρακλής είχε και εκείνος μια σημαντική στιγμή, που ξεκίνησε με κλέψιμο της μπάλας απ’ τον Μπελίτσο του Γκάβαλη, ο οποίος τροφοδότησε τον Μήτρου, ο οποίος με συρτό σουτ απ’ το ύψος της μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα να περάσει έξω και λίγο δίπλα απ’ το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ναβροζίδη. Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι στο 43′ για μαρκάρισμα πάνω στον Ζουλιώτη και λίγο πιο πριν η Αρτάκη είχε ένα μακρινό σουτ με τον Καραλή, με τον Μπιμπάι να μπλοκάρει άνετα.

Τελικά οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 55ο λεπτό όταν μετά από σουτ μέσα στην περιοχή του Ντελέκου και απόκρουση του Μπιμπάι, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Λούκας μαζί με τον Κ. Σπανό την έσπρωξαν στα δίχτυα. Ένα λεπτό πιο πριν, μετά απο γύρισμα του Μήτρου ο Σταματάκος -λίγο έξω απ’ την μικρή περιοχή- δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα και να πλασάρει. Στο 63′ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν και πάλι πέναλτι, σε μαρκάρισμα αυτή τη φορά του Π.Δ. Σκριβάνου και ένα δίλεπτο αργότερα, μετά από σέντρα του Τσατσαρώνη, ο Γκάβαλης ‘τσίμπησε’ την μπάλα μέσα από τη μικρή περιοχή και ισοφάρισε σε 1-1 για την ομάδα των Ψαχνών, η οποία είχε κάθετο δοκάρι στο 84′ με πλασέ του σκόρερ της (έπειτα από γύρισμα του Μήτρου). Παρά τον ‘βαρύ’ αγωνιστικό χώρο και το δριμύ ψύχος, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό, αντάξιο ενός ημιτελικού, με τις δυο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς για τον δεύτερο ημιτελικό στα Ψαχνά.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκάτσος/Κωνστάντιος-Ιωάννου.

ΓΚΟΛ: 55′ Κ. Σπανός-65′ Γκάβαλης

Αρτάκη (Μιχάλης Μαύρος): Ναβροζίδης, Χατζηστάμου, Καραλής, Μπελίτσος, Μιχελής, Μαυρόπουλος (65′ Κνέζεβιτς λ.τ.), Πατερίτσας (71′ Μπαλαμπάνης), Ντελέκος, Κ. Σπανός, Λούκας, Τσίγκας (62′ Λειβαδίτης).

Ηρακλής Ψαχνών (Θανάσης Μεθενίτης): Μπιμπάι, Ζουλιώτης, Τσατσαρώνης, Μπαλόζι, Ρεπετσάς, Τσολάκος, Σταματάκος, Θ. Σπανός, Γκάβαλης (87′ Μαναρίτσας), Π.Δ. Σκριβάνος (64′ Γκαράνης), Μήτρου (90’+3′ Μπατζελής).

Σχόλια