Κέντρο Ημέρας "Αγία Ειρήνη" Alzheimer Χαλκίδας: συμμετείχε στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών «Δημοκρατία στην Υγεία

Στις 28 Νοεμβρίου 2019, η επιστημονική ομάδα μας συμμετείχε στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών «Δημοκρατία στην Υγεία», στο οποίο συμμετέχουν μέλη πάνω από 90 συλλόγων στην Ελλάδα!

Στόχος της διάδρασης που αναπτύχθηκε μεταξύ των ασθενών, των εκπροσώπων φορέων, των οργανισμών υγείας, της Πολιτείας και των επαγγελματιών υγείας είναι η διαμόρφωση του ασθενοκεντρικού συστήματος υγείας!
Στις 27 Νοεμβρίου 2019, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Χαλκίδας κα Ευαγγελία Αγγελίδου, εκπροσώπησε το Σύλλογο μας στη Γενική Συνέλευση Ένωσης Ασθενών Ελλάδας και εξελέγη μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Η διαδικασία της Γεν. Συνέλευσης υλοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε σε πανηγυρικό κλίμα, αφού πρώτα έγινε ένας περιεκτικός απολογισμός πεπραγμένων.
Οι συντονισμένες πρωτοβουλίες των συλλόγων ασθενών είναι σημαντικές για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ληπτών υπηρεσιών υγείας, την ενδυνάμωση των ασθενών και τη διάχυση υπεύθυνης πληροφόρησης.
Στις φωτό, η επιστημονική ομάδα μας και η κυρία Ευγενία Βαθάκου, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Kent (Η.Β.), Συντονίστρια Εθνικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Υλοποίηση της Στρατηγικής για την Ανακουφιστική Φροντίδα στην Ελλάδα, η οποία παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ανακουφιστική Φροντίδα στην Ελλάδα 2020-2025.I’m

Σχόλια