Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών: Εργαστήριο ευχών στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών»

Μερικές δόσεις από την μαγεία των Χριστουγέννων, όμορφες στιγμές και παιδικές ευχές που περιμένουν να πραγματοποιηθούν, αποτέλεσαν τα στοιχεία της εκδήλωσης που ετοίμασε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών, για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Στενής, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019.

Αναμφίβολα, οι γιορτές είναι μια περίοδος όπου όλοι ζητάμε από τα παιδιά να ευχηθούν κάτι, τα μαθαίνουμε να εύχονται πράγματα που ίσως για εκείνα να μην είναι πολύ κοντινά, που δεν τα συνειδητοποιούν. Τότε οι ευχές γίνονται κάτι στερεότυπο, όπου οι λέξεις τους δεν έχουν κανένα βάρος. Αυτό το εργαστήριο προτείνει στα παιδιά να σκεφτούν ποια ευχή θα ήθελαν να κάνουν για πράγματα που δεν είναι αφηρημένα, αλλά υπάρχουν ως εικόνες στο μυαλό τους. Έτσι οι ευχές αποκτούν νόημα και γίνονται μοναδικές, μαθαίνοντας στους μικρούς να αγωνίζονται για την πραγματοποίηση τους.
Για την επίτευξη του στόχου μας, αφηγηθήκαμε το βιβλίο της Τζούλια Ντόναλντσον «Ο Ζαχαρής και ο μονόκερος». Μια ιστορία που αποτέλεσε έναυσμα προκειμένου να ανακαλύψουμε τις κρυφές μας επιθυμίες και να αντιληφθούμε πως πάντα υπάρχει η δυνατότητα να βρούμε αυτό που πραγματικά μας ικανοποιεί στη ζωή.
Ακολούθησε προβολή χριστουγεννιάτικης ταινίας και έπειτα παρακινήσαμε τα παιδιά να παίξουν με τις λέξεις, να φτιάξουν τις δικές τους ευχές και να τις εκθέσουν στον χώρο της βιβλιοθήκης.


Η υπεύθυνη
Μαρία Αναστασίου

Σχόλια