Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ψαχνών

Σκοπός των ανθρώπων, είναι να μοιάσουν στον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό και να προσπαθήσουν να ζήσουν όπως έζησε  ο ίδιος στη Γη. Αλλά οι περισσότεροι από εμάς παρεκκλίνουμε από τον σκοπό αυτόν μην κατανοώντας ότι δεν ήρθαμε σε αυτόν τον κόσμο για να πεθάνουμε απλά. Σε αυτόν τον κόσμο ήρθαμε για να προγευτούμε την αληθινή ζωή. Και μετά θάνατον θα δούμε αυτή στο μεγαλείο της. Η πύλη για να εισέλθουμε στην Βασιλεία των Ουρανών είναι στενή και χρειάζεται να
κατανικήσουμε τα πάθη μας και τις αμαρτίες μας για να μπορέσουμε να την περάσουμε, αλλά χρειάζεται και να σκύψουμε την κεφαλή για να την περάσουμε, εννοώντας ότι όλοι μας πρέπει να ντυθούμε με ταπείνωση και με υπομονή. Κανείς δεν λέει ότι κάτι τέτοιο είναι εύκολο αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Αφού άνθρωποι σαν και εμάς έγιναν άγιοι και κατάφεραν να την περάσουν.
«Η βασιλεία των ουρανών είναι όμοια με σπόρο σιναπιού, που τον πήρε κάποιος άνθρωπος και τον έσπειρε στο χωράφι του. Αυτός ο σπόρος, αν και μικρότερος από όλα τα σπέρματα, όταν βλαστήσει και μεγαλώσει γίνεται φυτό μεγαλύτερο από όλα τα λαχανικά, σωστό δένδρο, όπου μπορούν να έρχονται τα πτηνά του ουρανού και να κατοικούν στα κλαδιά του» Ακόμη η Βασιλεία των Ουρανών ομοιάζει και με προζύμι, το οποίο είναι μεν μία χούφτα αλλά από αυτό δημιουργείται ψωμί.
Όλα αυτά δεν είναι λόγια δικά μου αλλά μερικές σκέψεις του Μητροπολίτη Χαλκίδας-Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ Χρυσοστόμου που ανέφερε στο κήρυγμά του σήμερα το πρωί, όπου χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ψαχνών, με αφορμή την τέλεση του μνημοσύνου της Όλγας Αλαμάνου-Μπέλλου.
Μεταξύ των πιστών που λειτουργήθηκαν ήταν ο Δήμαρχος κος Ψαθάς, ο αντιδήμαρχος κος Ματράκας και η πρόεδρος της ΔΗΚΑΔΙΜΕ κα Μύταλα.








Σχόλια