Εορτασμός Αγίου Νικολάου Ψαχνών

Νικόλαος: Η Νίκη του Λαού. Η Νίκη της Πίστης. Μιας Πίστης όμως που πρέπει να συμβαδίζει με τα Έργα, όπως ανέφερε και στο χθεσινό κήρυγμά του ο αρχιμανδρίτης πατήρ Τιμόθεος Μπαϊμπάκης κατά τον Μέγα Εσπερινό στον Ιερό Ναό του πολιούχου των Ψαχνών Άγιο Νικόλαο. Ο Άγιος Νικόλαος αυτό το έδειξε έμπρακτα με το κοινωνικό του και ποιμαντικό του έργο. Ας βοηθήσουμε όλοι τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, με οποιοδήποτε τρόπο μιμούμενοι τον Άγιο αυτόν που είναι ο Κανόνας της Πίστεως, όπως αναφέρει και το Απολυτίκιό του.

Περίτρανα όλα τα παραπάνω φαίνονται από μία μικρή ιστορία, που ανέφερε εχθές στο κήρυγμά του ο πατήρ Τιμόθεος Μπαϊμπάκης. Κάποτε ήταν ένας άνδρας που έπαιζε κιθάρα. Πρώτα έπαιξε με το χέρι που είχε την Πίστη. Έβγαινε ήχος αλλά δεν υπήρχε μελωδία. Μετά έπαιζε με το χέρι που είχε τα΄έργα. Πάλι τα ίδια έβγαινε ήχος αλλά δεν υπήρχε μελωδία. Μετά έπαιζε και με τα δύο χέρια και έβγαζε η κιθάρα μια υπέροχη μελωδία. Επομένως πίστη και Έργα είναι δύο έννοιες αλληλένδετες. Η μία δεν υπάρχει χωρίς την άλλη.
Μετά τον πανηγυρικό λόγο ακολούθησε περιφορά της Ιεράς Εικόνας του Πολιούχου όπου την συνόδευσαν η φιλαρμονική του Δήμου Διρφύων-Μεσαπίων, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Μεσσαπίων και το Σώμα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Ψαχνών. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο Δήμαρχος κος Ψαθάς, οι αντιδήμαρχοι Γιαννούτσος, Ματράκας και Κορώνης, η πρόεδρος της ΔΗΚΑΔΙΜΕ κα Μύταλα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Ψαχνών κος Καλαβρής, ο Τοπικός Σύμβουλος κος Πρατζίκος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ και επικεφαλής του ΣΕΔΔΔ Ψαχνών κος Ραπτάκης, από την αντιπολίτευση η κα Γκόγκου και οι κ.κ. Σιμιτζής, Κωνσταντάκης και Ηλιάδης και από Α.Τ. Ψαχνών ο κος Μπίλιας.
Εμείς ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες και ιδιαίτερα στον εφημέριο του Αγίου Νικολάου Ψαχνών πατέρας Νικόλαο Δανέλλη

Σχόλια