Νίκος Ματράκας: Η Καστέλλα είναι η εικόνα του Δήμου

Θα μπορούσα να γράφω πολλές αναρτήσεις για το τεχνικό πρόγραμμα, κάτι το οποίο θα πράξω και τις επόμενες ημέρες αλλά και γενικότερα θα συνεχίσω να αναφέρομαι σε κάθε τοπικό διαμέρισμα του Δήμου μας και πως αυτό μπορεί να αναπτυχθεί και να πάει το κάθε διαμέρισμα και ο Δήμος ένα βήμα μπροστά.
Όμως εδώ θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα τοπικό διαμέρισμα, που πέραν των Ψαχνών, είναι η εικόνα του Δήμου μας. Και αυτό δεν είναι άλλο από την Τοπική Κοινότητα της Καστέλλας.
Η Καστέλλα έχει μια ιδιαιτερότητα σε ότι αφορά τα υπόλοιπα τοπικά διαμερίσματα. Και αυτή είναι ότι υπάρχουν τρεις οικισμοί Ρομά, όπως τόνισε και ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος κος Νίκος Ματράκας στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όπως τόνισε για τους Ρομά έχουν γίνει πάρα πολλές κινήσεις, όπως να πάνε σχολείο στο δημοτικό της Καστέλλας αλλά και στα Δημοτικά των Ψαχνών, που τα περισσότερα έχουν αφομοιωθεί πλήρως. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος κατά το παρελθόν μέσω προγράμματος εμβολιάστηκαν κιόλας, κάτι που είχε προβληθεί και από την σελίδα μας.
Όμως τα προβλήματα συνεχίζονται και είναι πολλά. Αυτά μπορούν να μειωθούν κατά πολύ εάν υπάρξει ένταξή τους σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και με άλλους τρόπους που καθορίζει η κεντρική εξουσία, όπως έγινε και σε άλλες περιοχές. Όμως το πρώτιστο που τόνισε ο κος Νίκος Ματράκας είναι να μιλήσουμε μαζί τους Να γίνει μια συνάντηση και να τους ακούσουμε. Ίσως έτσι να φτάσουμε σε πιο επιθυμητά αποτελέσματα.
Κατά την άποψή μου βέβαια, αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σαν εμάς και σε δικαιώματα αλλά και σε υποχρεώσεις, αν τελικά θέλουμε να εξαλειφθούν τα προβλήματα. 

Σχόλια