Η Ευρίπειος Χορωδία Χαλκίδας τίμησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Συμμετείχε και η χορωδία του Συλλόγου Γυναικών "Η Έκφραση"

Για την προσωπικότητα και το πολυσχιδές έργο του τιμήθηκε το Σάββατο  ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ευρίπειος Χορωδία Χαλκίδας στο Αμφιθέατρο της Περιφέρειας Χαλκίδος. Μιλώντας για την σχέση του με την πόλη, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι «όσο ο χρόνος περνά και οι άνθρωποι μεγαλώνουν ο νους τους επιστρέφει στον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Είμαι σε ένα στάδιο που ολοκληρώνεται ένας κύκλος και η σκέψη μου γυρίζει έντονα στα σημεία που ξεκίνησα και χρωστάω πολλά. Ένας τέτοιος χώρος είναι και η Χαλκίδα, την οποία θεωρώ ιδιαίτερη πατρίδα μου».


Στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους συντελεστές της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 18ου Πανελλήνιου Χορωδιακού Φεστιβάλ Χαλκίδας. Ο μητροπολίτης Χαλκίδος καλωσόρισε τον Ιερώνυμο, τονίζοντας ότι «η Χαλκίδα είναι πατρίδα σας», ενώ αναφέρθηκε στο σημαντικό κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πνευματικό του έργο.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και η δήμαρχος Έλενα Βάκα, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του και το πολυσχιδές του έργο. Παρέστησαν ακόμη στην εκδήλωση ο επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κλήρος και λαός, ενώ συμμετείχαν χορωδίες από την Χαλκίδα, το Αλιβέρι, την Νίκαια, τον Ωρωπό, τα Ψαχνά, καθώς και σειρά διακεκριμένων λυρικών και λαϊκών σολίστ.


Πηγή: iaath.gr.

Σχόλια