Ημερίδα για τον Διατροφικό Χάρτη των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής προσκαλεί όλους τους παραγωγούς και επαγγελματίες που δραστηροποιούνται στην αλυσίδα του αγροδιατροφικού κλάδου να συμμετέχουν ενεργά στην ενημερωτική ημερίδα με τίτλο:
Διατροφικός Χάρτης για τα Τοπικά / Παραδοσιακά Προϊόντα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
η οποία θα λάβει χώρα στη Λαμία την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 17:00 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαμιέων που βρίσκεται επί της οδού Αινιάνων 6-8.
Στόχος Ημερίδας
ενίσχυση της γνωσιακής βάσης της διατροφικής αξίας των τοπικών / παραδοσιακών προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
ανάδειξη της ιστορικής αξίας και την παράδοση των τοπικών / παραδοσιακών προϊόντων, που θα έχει σκοπό να λειτουργήσει ως εργαλείο εκτίμσης και υποστήριξης των μοναδικών τοπικών προϊόντων έναντι παρόμοιων συμβατικών.
Πρόγραμμα Ημερίδας
17:00 μμ – 17:15 μμ Εγγραφές
17:15 μμ – 17:30 μμ Χαιρετισμοί
17:30 μμ – 17:40 μμ Εισαγωγή Εισηγητής : Ιωάννης Τσάκνης, Κοσμήτοραας της Σχολής Επιστημών Τροφίμων και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ελέγχου Ποιότητας & Ασφάλειας Τροφίμων και Ποτών
17:40 μμ – 18:00 μμ ”Παρουσίαση ενημερωτικού οδηγού για την ανάδειξη της ιστορικής αξίας των τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – Προϊόντα φυτικής προέλευσης” Εισηγήτρια: Ευσταθία Τσάκαλη, Επίκουρη Καθηγήτρια
18.00 μμ – 18:20 μμ ”Παρουσίαση ενημερωτικού οδηγού για την ανάδειξη της ιστορικής αξίας των τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – Προϊόντα ζωϊκής προέλευσης” Εισηγητής: Δημήτριος Τυμπής, Λέκτορας
18:20 μμ – 18:50 μμ ”Παρουσίαση ενημερωτικού οδηγού για την ανάδειξη της θρεπτικής αξίας των τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Εισηγήτρια:Δήμητρα Χούχουλα, Αναπληρώττρια Καθηγήτρια
18:50 μμ – 19:10 μμ Ανοιχτή Συζήτηση
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Υπεύθυνος κ. Χαράλαμπος Καραβάς, τηλ. 2221353542
Διατροφικός Χάρτης για τα Τοπικά / Παραδοσιακά Προϊόντα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
η οποία θα λάβει χώρα στη Λαμία την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 17:00 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαμιέων που βρίσκεται επί της οδού Αινιάνων 6-8.
Στόχος Ημερίδας
ενίσχυση της γνωσιακής βάσης της διατροφικής αξίας των τοπικών / παραδοσιακών προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
ανάδειξη της ιστορικής αξίας και την παράδοση των τοπικών / παραδοσιακών προϊόντων, που θα έχει σκοπό να λειτουργήσει ως εργαλείο εκτίμσης και υποστήριξης των μοναδικών τοπικών προϊόντων έναντι παρόμοιων συμβατικών.
Πρόγραμμα Ημερίδας
17:00 μμ – 17:15 μμ Εγγραφές
17:15 μμ – 17:30 μμ Χαιρετισμοί
17:30 μμ – 17:40 μμ Εισαγωγή Εισηγητής : Ιωάννης Τσάκνης, Κοσμήτοραας της Σχολής Επιστημών Τροφίμων και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ελέγχου Ποιότητας & Ασφάλειας Τροφίμων και Ποτών
17:40 μμ – 18:00 μμ ”Παρουσίαση ενημερωτικού οδηγού για την ανάδειξη της ιστορικής αξίας των τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – Προϊόντα φυτικής προέλευσης” Εισηγήτρια: Ευσταθία Τσάκαλη, Επίκουρη Καθηγήτρια
18.00 μμ – 18:20 μμ ”Παρουσίαση ενημερωτικού οδηγού για την ανάδειξη της ιστορικής αξίας των τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – Προϊόντα ζωϊκής προέλευσης” Εισηγητής: Δημήτριος Τυμπής, Λέκτορας
18:20 μμ – 18:50 μμ ”Παρουσίαση ενημερωτικού οδηγού για την ανάδειξη της θρεπτικής αξίας των τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Εισηγήτρια:Δήμητρα Χούχουλα, Αναπληρώττρια Καθηγήτρια
18:50 μμ – 19:10 μμ Ανοιχτή Συζήτηση
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Υπεύθυνος κ. Χαράλαμπος Καραβάς, τηλ. 2221353542
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου