1ο Σύστημα Προσκόπων Μεσσαπίων: Σήμερα η Ώρα Γης

Ώρα της Γης 🌎

Φέτος η ώρα της γης είναι το Σάββατο, 28 Μαρτίου και είναι ιδιαίτερα φορτισμένη. Με το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη να απειλείται από τον Κορονοϊό,με ανθρώπους να πεθαίνουν ή να βρίσκονται στα νοσοκομεία, με τα δάση της Αυστραλίας καμμένα και τα ζώα νεκρά, την κλιματική κρίση, την βιοποικιλότητα του πλανήτη να έχει μειωθεί τα τελευταία 50 χρόνια κατά 60%, η ώρα της Γης είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να στείλουμε ένα παγκόσμιο μήνυμα στις κυβερνήσεις μας: όλοι το 2020 πρέπει να σκεφτούμε και να καταγράψουμε τρόπους που θα μπορούσαμε να προστατεύσουμε το πλανήτη μας

Όλοι αγαπάμε τον πλανήτη μας καθώς μας δίνει ζωή, τροφή, νερό, ένδυση, ζεστασιά κτλ. Αγαπάμε τα ζώα, τους ανθρώπους που ζουν σε αυτόν, τις ομορφιές της.
Όλοι εμείς οι Έλληνες Πρόσκοποι προσπαθούμε να τον κάνουμε καλύτερο εδώ και 110 χρόνια. Τα τελευταία 11 χρόνια συμμετέχουμε κι εμείς στην Ώρα της γης.

Μπορείς κι εσύ να συμμετέχεις σε αυτό!!! Σώσε το σπίτι σου!!! Σώσε το πλανήτη σου!!!
Βέβαια θα με ρωτήσεις πως μπορείς να το κάνεις αυτό...Γι' αυτό και σου
προτείνουμε κάποιες δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις από το σπίτι:
1) Πρόσθεσε τη φωνή σου στην πλατφόρμα “VoiceforthePlanet”. Μη ξεχνάς πως είμαστε η πρώτη γενιά που γνωρίζουμε πως καταστρέφουμε τον πλανήτη μας. Ας μην είμαστε η τελευταία που δεν κάνει τίποτα γι’ αυτό!
2) Δημιούργησε ένα σύντομο video έως 40’’ στο οποίο θα δηλώνεις ότι « Η φύση μετράει για εμάς τους προσκόπους γιατί...» το οποίο θα πρέπει να προβληθεί και σε προσωπικά ή ομαδικά socialmedia με τα hashtags #Scouts, #scoutsofgreece, #Connect2Earth , #EarthHour , #NatureMattersChallenge, «ταγκάροντας» μία τουλάχιστον επαφή σου και προσκαλώντας την να κάνει το ίδιο!
3) Ετοίμασε ένα πάρτι έκπληξη για την οικογένειά σου στο σπίτι με κεριά και μουσική. Αφού το Σαββατόβραδο στις 8:30 θα σβήσουμε όλα τα φώτα, γιατί δεν εκμεταλλεύεσαι την ατμόσφαιρα για να χορέψετε και να τραγουδήσετε με την οικογένειά σου υπό το φως των κεριών;
4) Ξεφύγετε από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και οργανώστε μια βραδιά με επιτραπέζια παιχνίδια για όλη την οικογένεια! Μπορείτε να παραγγείλετε το νέο επιτραπέζιο «Σώσε το δάσος»!
5) Στέλνουμε το μήνυμα με τις φλογίτσες των κεριών! Δημιουργείστε ένα μεγάλο φωτεινό 60+ με φλογίτσες κεριών ρεσό (μέσα σε γυάλινα βαζάκια, για ασφάλεια!) στο μπαλκόνι ή την αυλή του σπιτιού σας και φωτογραφηθείτε μαζί του
6)Ενημερώσου πώς η ηλιακή ενέργεια μπορει να σε βοηθησει στο σπίτι
7) Έλεγχος στην χρήση του πλαστικού –
8) Ενημερώσου για άλλες δράσεις αναφορικά με την ημέρα στο https://www.wwf.gr/earthhour/


Δείτε το βίντεο κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/panagiwta.bournioti/videos/927018334398420/

Σχόλια