Πρατσόλης: "ΤΩΡΑ είναι η ώρα για γενναίες αποφάσεις για ουσιαστική ενίσχυση της Δημόσιας υγείας"

Η πανδημία από τον κορονοιό είναι σε εξέλιξη. Δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας, αλλά κυρίως των ανθρώπων της πρώτης γραμμής, των γιατρών και των νοσηλευτών.
Θέλω να είμαι καλόπιστος και να δεχτώ ότι όλα "βαίνουν" καλώς, όπως καθημερινά, βλέπουμε από όλα τα Μ. Μ. Ε. Όμως υπάρχουν κάποια σοβαρά θέματα που διαψεύδουν αυτή την εικόνα και δημιουργούν εύλογα, μεγάλες ανησυχίες.
1. Επιστολή των γιατρών του Νοσοκομείου Χαλκίδας που καταγγέλλουν ελλείψεις ειδικού εξοπλισμού και καλούνται να φτιάξουν μόνοι τους!!!!
2. Επιστολή νοσηλευτών Νοσοκομείου Χίου για υποστελέχωση και έλλειψη ειδικού εξοπλισμού.
3. Καταγγελία του βουλευτή Καστοριάς της ΝΔ πνευμονολόγου Ζήση Τζηκαλαγια, ότι στέλνουν 20 τεστ κορονοιού και έρχονται απαντήσεις για 3.

4. Ο θάνατος της 41χρονης από την Καστοριά στο σπιτι
5. Η περίπτωση του ΕΧΙΝΟΥ που καταλάβαμε τι γίνετε 10 μέρες μετά. Και πολλές άλλες περιπτώσεις που πραγματικά μας ανησυχούν σοβαρά.
Μας ανησυχεί η "επιχορήγηση" με 30 εκατομμύρια ευρώ για τεστ κορονοιού στους ιδιώτες, και πληρώνουμε για το τεστ 300 ευρώ αντί για 30.
Μας ανησυχεί η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης λόγω του κορονοιού που πάλι θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο οι εργαζόμενοι και οι μη έχοντες. Το πρώτο βήμα είναι η μείωση των αποδοχών κατά 50% και η κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και η εξαίρεση πολλών κατηγοριών από την επιδότηση των 800 ευρώ.
Γιαυτό το "εμείς ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ εσείς να ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ το Δημόσιο σύστημα Υγείας" δεν είναι σύνθημα αλλά πρέπει να γίνει η βάση της εθνικής μας πολιτικής.
Όλους εμάς που χρόνια αγωνιζόμαστε για το Δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας, μας γεμίζει μεγάλη ικανοποίηση σήμερα, η αναγνώριση από την κοινωνία της μεγάλης, μοναδικής, θα έλεγα συμβολήςτης Δημόσιας υγείας στην αντιμετώπιση του κορονοιού, κάτι ακόμη, που και ο γκουρού της νεοφιλελεύθερης ιδιωτικής οικονομίας Στ. Μάνος παραδέχεται.....
Οι κυβερνώντες πρέπει να καταλάβουν επιτέλους ότι όλα δεν είναι επικοινωνιακός χειρισμός (καθημερινή "παρέλαση" υπουργών στα ΜΜΕ) αλλά ΤΩΡΑ είναι η ώρα για γενναίες αποφάσεις για ουσιαστική ενίσχυση της Δημόσιας υγείας με ειδικό εξοπλισμό, γιατρούς και νοσηλευτές.
Σ' αυτό θα είμαστε όλοι μαζί.

Σχόλια