Μένουμε Σπίτι: Φτιάξτε την αγαπημένη σας σκορδαλιά

Φτιάξτε αύριο την αγαπημένη σας σκορδαλιά με μία υπέροχη συνταγή που βρήκαμε στις Super Syntages

5 σκελίδες σκόρδο
150 γρ. πατάτες βρασμένες
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
λίγο ξύδι
αλάτι


Η σκορδαλιά είναι πολύ γνωστό ορεκτικό στην Ελλάδα. Είναι συνδυασμένη στο μυαλό μας με την 25η Μαρτίου όπου ο περισσότερος κόσμος την καταναλώνει μαζί με μπακαλιάρο. Είναι όμως πολύ εύκολη στην παρασκευή της, και  μπορείτε να την φτιάξετε με πάρα πολλoύς συνδυασμούς και σε καθημερινά τραπέζια. Τη σκορδαλιά μπορείτε να τη φτιάξετε με ψωμί αλλά και με πατάτα. Για την συγκεκριμένη συνταγή επιλέξαμε να βάλουμε πατάτα. Εναλλακτικά αν δεν θέλετε να βάλετε πατάτες, μπορείτε να τις αντικαταστήσετε με μουσκεμένη ψίχα ψωμιού!


Για να φτιάξουμε τη σκορδαλιά με πατάτα, ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία.

Καθαρίζουμε το σκόρδο και το λιώνουμε.

Προσθέτουμε τις πατάτες και πολτοποιούμε το μίγμα μας.

Προσθέτουμε 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι και συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο.


Προσοχή, δεν σταματάμε το χτύπημα μέχρι να βάλουμε όλο το ελαιόλαδο!

Η σκορδαλιά είναι έτοιμη! Την σερβίρουμε γαρνιρισμένη με ελιές!

Συμβουλή: Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα και λίιιιγο λεμόνι.

Σχόλια