Πολιτιστικός Σύλλογος Καστέλλας Αγγελής Γοβιός για τον εορτασμό της τοπικής κοινότητας και του πολιούχου της

Κάθε χρόνο τέτοια ημέρα το πρωί, γινόντουσαν δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και παρέλαση στην τοπική κοινότητα τη Καστέλλας, όπου αύριο εορτάζει ο πολιούχος της που είναι ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Το απόγευμα γινόταν ο πανηγυρικός εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και περιφορά της Ιεράς Εικόνας, ενώ ανήμερα Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
Φέτος όμως λόγω των δυσμενών συνθηκών που βιώνουμε με τον κοροναϊό δεν θα γίνει ουδεμία εκδήλωση και ουδεμία τελετή. Όμως η πλατεία στολίστηκε με γαλανόλευκες δίνοντας ένα εορταστικό κλίμα.

Ας μας έχει η Θεοτόκος όλους καλά με υγεία και ευτυχία.
Ας δούμε μερικά ιστορικά στοιχεία για τον Ι.Ν. του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Καστέλλα.
 Ο Ιερός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου χρονολογείται περίπου από το έτος 1876,από προφορική κυρίως παράδοση αφού πουθενά δεν βρέθηκε κάποιο χειρόγραφο ή δημόσιο έγγραφο που να πιστοποιεί την χρονολογία που κτίστηκε ο ναός.Η προφορική παράδοση αναφέρει επίσης δύο εκδοχές α)ότι στην θέση αυτή που βρίσκεται τώρα ο ενοριακός μας ναός υπήρχε παλιότερος ναός ο οποίος γκρεμίστηκε από ισχυρό σεισμό της περιοχής.β)Σκυριανοί τεχνίτες απεκατέστησαν τις ζημιές που προήλθαν από τον σεισμό αυτό.
     (πηγή:  αείμνηστος    Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Ταυρής
                        Ιερεύς του Ιερού μας Ναού επί 50ατία).
Πηγή του κειμένου: https://evaggelismostistheotokoukastellas.blogspot.com/p/blog-page_12.html
Χρόνια πολλά σε όλους τους Καστελλιώτες, σε όλους τους πολίτες του Δήμου και σε όλους τους Έλληνες.
Πολιτιστικός Σύλλογος Καστέλλας Αγγελής Γοβιός 

Σχόλια