Ψήφισμα για την λειτουργία του νέου νοσοκομείου Χαλκίδας

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ψήφισμα για το πότε θα ανοίξει το νέο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Στο ψήφισμα, το οποίο έχει αρχίσει η Κίνηση Πολιτών για το άνοιγμά του αναφέρεται αναλυτικά:
ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ;

Τις τελευταίες μέρες πριν το Πάσχα, παρατηρούσαμε μια έντονη κινητικότητα προετοιμασίας για να ανοίξει το νέο νοσοκομείο. Το ρεύμα, το νερό συνδέθηκαν καθώς και η σύνδεση με το βιολογικό καθαρισμό της πόλης πραγματοποιήθηκε. Τοποθετήθηκε δεξαμενή ενεργού οξυγόνου και νοσηλευτές εκπαιδεύτηκαν στα νέα μηχανήματα. Όλοι νομίζαμε ότι επιτέλους μετά από 12 χρόνια θα άνοιγε το νέο νοσοκομείο. Κάτι που χρειαζόταν η πόλη και ο νομός εδώ και χρόνια, θα ολοκληρωνόταν για να αντιμετωπιστεί η κρίση του κορωνοϊού. Όμως φρούδες ελπίδες.
Εκεί που οι αρμόδιοι βιάζονταν να ανοίξουν την ΜΕΘ, μην τους προλάβει η κρίση του κορωνοϊού και αποκαλυφθεί η γύμνια του Συστήματος Υγείας, τώρα βλέπουμε να έχουν ξαναγυρίσει στην παλιά γνωστή τακτική, την αδράνεια. Φαίνεται ότι ο περιορισμός του αριθμού των κρουσμάτων, ήταν αρκετός για να φρενάρει για πολλοστή φορά το άνοιγμα του νέου Νοσοκομείου.
Το σημαντικότερο πρόβλημα που απαιτεί άμεση λύση, είναι το θέμα των συμβάσεων που θα έχει το νέο προσωπικό που θα προσληφθεί στο νέο νοσοκομείο. Υπάρχουν ήδη 300 κενές θέσεις σύμφωνα με το οργανόγραμμα. Καλύφθηκαν μόλις οι 30 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού κι αυτές με διετείς συμβάσεις. Δεν μπορεί όμως κανένας γιατρός εξειδικευμένος σε ΜΕΘ, να έρθει με σύμβαση δύο χρόνων. Να στήσει με πολύ κόπο τη ΜΕΘ και μετά να απολυθεί. Το ίδιο ισχύει και για το υπόλοιπο προσωπικό και για όλους τους εργαζόμενους. Δεν είναι δυνατόν να αποκτάται με πολύ κόπο μια πείρα σε μια δουλειά και μετά να πετιέται ο εργαζόμενος έξω, μόνο και μόνο για να γίνει ευέλικτη η εργασία, όπως τη θέλουν οι εργοδότες και το κράτος.
Ο δεύτερος γύρος της πανδημίας δεν είναι μακριά. Όμως το νοσοκομείο δεν χρειάζεται μόνο για το κορωνοϊό. Η ΜΕΘ δεν είναι η μόνη κλινική που χρειάζονται οι πολίτες της Χαλκίδας και της Ευβοίας. Ο Νομός της Εύβοιας έχει 210.815 πληθυσμό . Θέλουμε το νοσοκομείο μας να λειτουργήσει εδώ και τώρα, με όλες του τις κλινικές, με όλες τις ειδικότητες των γιατρών που τώρα λείπουν, με όλο του το προσωπικό. Το θέλουμε για τη καθημερινή μας ζωή κι όχι μόνο για το κορωνοϊό.
Να σταματήσουν πια τα πισωγυρίσματα.
Να ανοίξουν τώρα όλες οι κλινικές του νοσοκομείου.
Να προσληφθεί προσωπικό για την κάλυψη των 300 κενών θέσεων του οργανογράμματος του νέου Νοσοκομείου.
Το προσωπικό να προσληφθεί με μόνιμο συμβόλαιο και όχι με συμβάσεις.
Αρκετά πια. Αν κάτι καταρρίφθηκε με την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού είναι ο μύθος του ιδιωτικού τομέα, που κράτησε τις αποστάσεις του από την μολυσματική νόσο, παρόλα αυτά που εισέπραξε. Συγκεντρώνουμε και πάλι υπογραφές και αγωνιζόμαστε για τη απόδοση του Νοσοκομείου στους ανθρώπους της πόλης μας.
Κίνηση πολιτών για το άνοιγμα του νέου νοσοκομείου Χαλκίδας
Χαλκίδα 27/4/20
Όποιος ενδιαφέρεται να λάβει μέρος ας κάνει κλικ εδώ: 

Σχόλια