Ο κορονοϊός ευθύνεται δια πάσαν νόσον και πάσαν....

Και αναρωτιέμαι γιατί πρέπει οι Ιεράρχες να ζητούν την άδεια της Κεραμέως και της οποιασδήποτε υπουργού παιδείας και του οποιουδήποτε Πρωθυπουργού ή πολιτικού για να ανοίξουν οι Εκκλησίες; Γιατί θα πρέπει να ζητούμε την άδεια αν θα γίνουν Μυστήρια, αν θα γίνει Επιτάφιος, Ανάσταση κ.ο.κ; Ναι κατανοώ ότι υπάρχει ο φίλος μας ο κορονοϊός και θα πρέπει να προστατευτούμε.
Αλλά αυτό δεν είναι προστασια μην κοροϊδευόμαστε τουλάχιστον μεταξύ μας. Η αγαπητή αοιδός γιατί επετράπη να βγει έξω και να τραγουδήσει; Οι αγαπητοί φίλοι από την αλλοδαπή γιατί κινούνται σαν όρνιθες ελευθέρας βοσκής; Και πολλά ακόμη παραδείγματα.
Δεν κινούμαι εναντίον κανενός, αλλά αγαπητοί μου μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Εντάξει τα στοιχειώδη τα κατανοούμε. Δεν θα χρεώσουμε τον φίλο μας τον κορονοϊό δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν.. Λίγο σοβαρότητα δεν βλάπτει. Εγώ που περπατάω στο δάσος πρέπει να ζητήσω άδεια; Μήπως κολλάει ο φίλος μας και από την αναπνοή των ζώων και των φυτών; Μήπως από το λιβάνι; Μήπως από το καντήλι; Μήπως από το λάδι;
Α ο χορός επιτρέπεται; Εννοώ οι παραδοσιακοί. Θα μου πείτε όχι. Ωραία ας αγοράσουμε όλοι γκλίτσες και μαντήλια για να χορεύουμε. 

Σχόλια