Εργαζόμενοι ΛΑΡΚΟ: Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια στην «ειδική εκκαθάρισή» τους | Σάββατο 13 Ιούνη

Με νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα, το Σάββατο 13 Ιούνη και στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το Συντονιστικό των Σωματείων σε χθεσινή συνεδρίαση, δίνοντας αγωνιστική απάντηση στους διαλυτικούς σχεδιασμούς και τις συκοφαντικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.



Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Συντονιστικού των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι προκειμένου να σχεδιαστεί ο νέος κύκλος κινητοποιήσεων ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και το καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, αποφασίστηκε να διεξαχθεί νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα, το Σάββατο 13 Ιούνη. Παράλληλα, αποφασίστηκε, να πραγματοποιηθούν με ορίζοντα το συλλαλητήριο, μια σειρά ποικιλόμορφες παρεμβάσεις και δράσεις, όπως εξορμήσεις και περιοδείες ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών που δραστηριοποιείται η εταιρεία, συγκεντρώσεις κ.ά..

«Η κυβέρνηση, ο ειδικός εκκαθαριστής αλλά και όλοι όσοι πρόθυμα ανέλαβαν να «χτυπήσουν βρόμικα» και να συκοφαντήσουν τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τους αγώνες τους θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει, από την αποφασιστικότητα των εργατών, την ενότητά τους το δυνάμωμα της πάλης τους», αναφέρει ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος του ΔΣ του Επιχειρησιακού Σωματείου της Λάρυμνας και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας.

«Να ξέρουν, ότι το καμένο από τη λάβα των καμινίων, πρόσωπο των εργατών, δεν λερώνεται από τις βρομιές και τις συκοφαντίες τους. Αντίθετα η ενορχηστρωμένη επίθεση που μας εξαπέλυσαν, μας συσπείρωσε ακόμη περισσότερο. Γιγάντωσε την οργή και την αγανάκτηση. Απευθύνουμε κάλεσμα στο λαό της περιοχής, στους υπόλοιπους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους αλλά και στον εργαζόμενο λαό της Αθήνας, να συμμετέχει μαζικά στο συλλαλητήριο στις 13 Ιούνη στο Σύνταγμα και να δυναμώσει περαιτέρω την αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ. Να στείλει το μήνυμα ότι η ΛΑΡΚΟ δεν ξεπουλιέται. Ότι ο εργαζόμενος λαός δεν θα πληρώσει ξανά τη νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση που έρχεται», τονίζει χαρακτηριστικά.

Σχόλια