ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΥΒΟΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΤΟΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ): Ενημερωτική εκστρατεία για τις αρνητικές επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Τελέθριο

Η προστασία του φυσικού, ιστορικού και πολιτιστικού μας πλούτου αποτελεί το βασικό μέλημα της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών, πάγια θέση της οποίας είναι η αντίθεσή στην οποιαδήποτε αλλοίωση του φυσικού μας περιβάλλοντος.
Ειδικότερα για τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, το φυσικό περιβάλλον αποτελεί στην κυριολεξία πηγή ζωής και προϋπόθεση ανάπτυξης από την προϊστορική εποχή.

Υπό αυτό το σκεπτικό το Δ.Σ. του Τ.Τ. Ιστιαίας της Ε.Ε.Σ. αποφάσισε ομόφωνα, να καταβάλει κάθε νόμιμη προσπάθεια προκειμένου να ακυρωθεί, ακόμη και ως σκέψη, το ενδεχόμενο εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Τελέθριο ή σε άλλο σημείο του χαρισματικού ορεινού μας όγκου.
Στα πλαίσια αυτής της απόφασης, το Τ.Τ. Ιστιαίας της Ε.Ε.Σ.,  αναλαμβάνει την πρωτοβουλία ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας μας για το θέμα αυτό. Με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων, ο κάθε συμπολίτης μας θα μπορέσει να αξιολογήσει τεκμηριωμένα τις συνέπειες, που θα έχει μία τέτοια εγκατάσταση.
Καλούμε την Δημοτική Αρχή, καθώς και όλους τους τοπικούς πολιτιστικούς και επαγγελματικούς φορείς να στρατευτούν μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια για να διατρανώσουμε ομόφωνα την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε ενέργεια βλάπτει τον μεγαλειώδη φυσικό μας πλούτο.
Δεν είμαστε πολέμιοι της λεγόμενης «καθαρής ενέργειας», αρκεί η κάθε παρέμβαση να γίνεται μετά από αξιολόγηση των προσδοκώμενων αποτελεσμάτων. Το μόνο βέβαιο είναι ότι στην περιοχή του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού τα αναμενόμενα κέρδη θα είναι μηδαμινά σε σχέση με τις ανυπολόγιστες ζημίες που θα προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον ορεινό μας όγκο.
Ας διεκδικήσουμε λοιπόν όλοι μαζί το «αυτονόητο».
Για τον τόπο και το χρόνο των εκδηλώσεων αυτών θα υπάρξει σύντομα ενημέρωση.

Σχόλια