Κινήσεις Δημιουργίας Φιλοζωικού Συλλόγου στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων

Ένα από τα θέματα που απασχολούν όχι μόνο την περιοχή μας αλλά και πολλές περιοχές στην Ελλάδα, είναι τα αδέσποτα. Το παρόν πρόβλημα δεν λύνεται μόνο με το να βρεθεί ένας χώρος, ώστε να μαζευτούν τα εγκαταλελειμένα τετράποδα ζώα, αλλά λύνεται μόνο με το να αποκτήσει ο καθένας από εμάς λογική και να κατανοήσει όταν έχει κάποιο ζώο σπίτι του ότι πέραν από δικαιώματα έχει και υποχρεώσεις και απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά να πετά στους δρόμους και στα δάση τα τετράποδα όταν τα βαριέται.
Όλα αυτά είναι θέμα παιδείας και πραγματικά μπορεί να αλλάξει η κατάσταση εάν αλλάξει η νοοτροπία κάποιων συνανθρώπων μας.
Σε ότι αφορά τα τετράποδα ζωάκια υπάρχουν πολλοί με ευαισθησίες και κάποιοι εξ αυτών συναντήθηκαν εχθές και συζήτησαν για την δημιουργία ενός φιλοζωικού συλλόγου στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων και θα υπάρχουν σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες. Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει πολύ στο να γίνονται πιο οργανωμένες κινήσεις και να μην επωμίζονται το βάρος μεμονωμένα άτομα αλλά και να μπορούν να διεκδικήσουν περισσότερα για τα άμοιρα ζώα.
Συγχαρητήρια σε όλους που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση και απ' ότι φαίνεται κάτι καλό θα βγει. 

Σχόλια