Η ΟΡΝΙΘΟΠΑΝΙΔΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που έγινε στο θέατρο Κωτσόπουλου με διοργανωτές  τον σύλλογο ΣΙΔΕΡΙΤΗ και την Ελληνική Ορθολογική  Εταιρεία  με θέμα   Ορνιθοπανίδα στην Εύβοια -Πουλιά και αιολικά.Εισαγωγή και ανάλυση για το θέμα των ανεμογεννητριών έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηλίας Καραμπάς. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κυρία Δήμητρα Σακελαράκη,πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων η οποία με τα λεγόμενα της έδειξε ότι στο Δήμο Χαλκιδέων  και πολύ καλά ενημερωμένοι είναι για το συγκεκριμένο θέμα και ότι παρακολουθούν τις εξελίξεις πολύ προσεκτικά.


Δήμητρα Σακελαράκη
 Κύριος ομιλητής ο βιολόγος  Απόστολος Καλτσής πρώην πρόεδρος  της Ε.Ο.Ε. ο οποίος μίλησε για τους πολύτιμους  βιότοπους της Εύβοιας και τα σπάνια είδη πουλιών που φιλοξενούν. Ανέλυσε τις επιπτώσεις  για τους πτηνοτροφικούς πληθυσμούς αλλά επεκτάθηκε και στην υπόλοιπη πανίδα.Σπάνια είδη αρπακτικών απειλούνται με αφανισμό.
Στη συνέχεια  τον λόγο πήραν εκπρόσωποι συλλόγων και οικολογικών ομάδων που παρευρίσκοντο στην εκδήλωση.Η εκδήλωση τελείωσε με διάλογο και ερωτήσεις προς τον κύριο Καλτσή.






Σχόλια