Ευχαριστήριος επιστολή προς τον αξιότιμον Δήμαρχον Διρφύων-Μεσσαπίων, Κύριον Ψαθάν Γεώργιον

Αξιότιμε  Κύριε Δήμαρχε,

η συμβολή σας εις το έγον αυτό της διαωοίξεως και διαπλατύνσεως του περιφερειακού δρόμου που συνδέει τα Πολιτικά με την ιστορικήν βυζαντινήν  Ιεράν Μονήν της Παναγίας της Περιβλέπτου και το ορειβατικόν μονοπάτι της Ηρώς ήταν έμπρακτος, δυναμική και άμεσος και βάζει την σφραγίδα σας ως Δημάρχου Διρφύων-Μεσσαπίων.

Αποδείξατε δια άλλην μιαν φοράν ότι είσθε ένας 'ενας άνθρωπος με ευρείς πνευματικούς ορίζοντες, διότι αντιληφθήκατε ευθύς εξ αρχής την πολύπλευρον ωφελιμότηταν του έργου αυτού δια την ασφάλειαν και ανάδειξιν της περιοχής των Πολιτικών.


Συντελέσατε με την άμεσον ανταπόκρισιν σας και την υλικήν προσφοράν σας εις την ταχείαν διεκπεραίωσιν του έργου, ούτως ώστε η εύκολος πρόσβασις του κόσμου στο <<θεατράκι της Ηρώς>>, όπως λέγεται να δημιουργήσει  ένα πολιτιστικόν κέντρον, το οποίον αποτελεί ένα κόσμημα πνευματικής όασης και ψυχικής ανάτασης με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που κατά καιρούς διεξάγονται εις αυτό. Ένα θεατράκι, το οπίον είναι απόρροια ενός μεγάλου ψυχικόυ πόνου των γονέων της Ηρώς, ο οποίος μετετράπει, σε συνεργασία με τους εθελοντές του μονοπατιού, εις έναν χώρον δημιουργικόν όπου οι άνθρωποι ευρίσκουν ψυχικήν και πνευματικήν ανακο΄θφισιν. Η σύζευξις των μουσικών ακουσμάτων με την απαγγελίαν ποιημάτων και άλλων λογοτεχνικών κειμένων δίνει μιαν άλλην ευχάριστην και επιμορφωτικήν νότα, που δεν είχε πραγματοποιηθεί μεχρι την σήμερον εις την περιοχήν.

Μεγάλη είναι η συμβολή της αγαπητής και αξιόλογης συνεργάτιδός σας και Προέδρου της ΔΗΚΑΔΙΜΕ Κυρίας Μύταλα Ευαγγελίας, η οποία προίσταται επί σειρά ετών εις τον συντονισμόν των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου και τώρα εις τας πολιτιστικάς εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο <<θεατράκι της Ηρώς>>, όπου χάριν εις την μεγάλην εμπειρίαν της, τας ευφυείς προτάσεις της και την καλλιτεχνικήν έμπνευσις που την διέπει ώστε να παντρεύει ετεροειδή σύνολα με αριστοτεχνικόν αποτέλεσμα προς τέρψιν του κόσμου.

επιπλέον, με την διάνοιξιν αυτού του δρόμου, δίνεται πλέον η δυνατότης, αφ ενός σε μεγάλον αριθόν προσκυνητών να γνωρίσουν το ιστορικό και βυζαντινό μοναστήρι του 8ου αιώνα της Παναγίας της Περιβλέπτου που μέχρι σήμερα ήταν άγνωστον στους πολλούς και να πάρουν την ευλογία της Παναγίας και αφ ετέρου  στα πούλμαν των ορειβατικών Συλλόγων να έρθουν να γνωρίσουν και να περπατήσουν το μονοπάτι της Ηρώς. Η προσέλευσις, δε, αυτή του κόσμου, θα προσφέρει μεγάλα ωφέλη εις την ανάδειξιν και οικονομικήν ανάπτυξιν του τόπου.
Τέλος ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα που προσφέρει αυτό το έργον, είναι η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης, με δυνατότητα εποπτεύσεως μεγάλης δασικής εκτάσεως και παροχήν εύκολης προσβάσεως εις την Πυροσβεστικήν Υπηρεσίαν διά την τάχιστην κατάσβεσην ενδεχομένων πυρκαίών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ασφαλήν διαβίωσιν και περιφρούρισιν και προστασίας τας περιουσίας των περιοίκων.
Θερμάς ευχαριστίας οφείλομεν επίσης, εις τον Αντιδήμαρχον Κύριον Γιαννούτσον Δημήτριον, διά την ταχείαν βοήθειαν που προσέφερεν και την προθυμίαν και αμεσότηταν την οποιαν επέδειξεν δια την διάνοιξιν της εισόδου του δρόμου αυτού.
Εν κατακλείδι, η ευγνομοσύνη μας Κύριε Δήμαρχε, δια την ιδικήν σας συμμετοχήν εις την εκτέλεσιν αυτού του έργου είναι απέραντος και αδιαμφισβήτητος.
Μετά τιμής
Καθηγουμένη  Μαριάμ Μοναχή.


Σχόλια