ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ: Η μεταγραφή του καλοκαιριού - Απέκτησε τον Γιώργο Κωνσταντάγκα



Με αστραπιαίες κινήσεις ο ΑΟ Χαλκίς έκανε «δικό» του, τον ικανό Ψαχνιώτη στράικερ Γιώργο Κωνσταντάγκα, ο οποίος την τελευταία 5ετία αγωνίστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία σε ομάδες της Β. Ελλάδας (Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική), φορτώνοντας με πολλά γκολ τα αντίπαλα δίχτυα (αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ).

Ο Κωνσταντάγκας επιστρέφει στο ευβοϊκό ποδόσφαιρο και στον ΑΟ Χαλκίς απ' όπου είχε φύγει το 2015 για σπουδές στη Θεσσαλονίκη και τελικά «στέριωσε» στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

Πριν από περίπου δύο μήνες ο Κωνσταντάγκας υπέγραψε στη Νίκη Ευκαρπίας, αλλά αντί για την Α' Κατηγορίας Θεσσαλονίκης θα παίξει, τελικά, μπάλα στην Α' Κατηγορία Εύβοιας, μετά από συντονισμένες ενέργειες του προέδρου του ΑΟΧ Βασίλη Καρλατήρα, ο οποίος κινήθηκε με άκρα μυστικότητα.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι πρόκειται για τη μεταγραφή του καλοκαιριού και αναμένεται να βοηθήσει πολύ τον ΑΟΧ στη γραμμή κρούσης.
Ο Κωνσταντάγκας γεννήθηκε το 1994 κι έχει γενέθλια την ίδια μέρα (5 Φεβρουαρίου) με Ρονάλντο, Νεϊμάρ και Τέβες.



ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΤΕΛΛΑ...
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Σε ηλικία 14 ετών φόρεσε τη φανέλα (φωτό πάνω) της Καστέλλας, σημείωσε 13 γκολ στη Β' ΕΠΣΕκαι αμέσως μετά αγωνίστηκε στον Ηρακλή Ψαχνών στη Δ’ Εθνική (2009-10, 2 συμμετ. και 1 γκολ).

Την επόμενη χρονιά ο Κωνσταντάγκας δόθηκε δανεικός στην Αρτάκη (27 συμμετοχές και 10 γκολ στην Α' ΕΠΣΕ) και επέστρεψε στο ρόστερ του Ηρακλή όταν ξεκινούσε την πορεία του στη Β' Εθνική με το νούμερο 33 στη φανέλα του (φωτό κάτω, από το φιλικό της ομάδας των Ψαχνών με τον Παναθηναϊκό). Επαιξε με την Κ20 του Ηρακλή και την περίοδο 2012-13 φόρεσε και τη φανέλα τωνΛουκισίων στη Δ’ Εθνική (20 συμμετ.).


Σε ηλικία 20 χρονών μεταγράφηκε στον ΑΟ Χαλκίς που έπαιζε στη Γ’ Εθνική (21 συμμετ.-5 γκολ) και είχε προπονητή τον Παναγιώτη Τοκπασίδη, που είναι και τώρα στον πάγκο της Χαλκίδας. Συνέχισε την επόμενη χρονιά (2014-15) στην Α' ΕΠΣΕ (14 συμμ.-2 γκολ) και τον Φεβρουάριο του 2015 …ανέβηκε στην συμπρωτεύουσα για σπουδές (στο τμήμα φυσικοθεραπείας).

Εκεί, παίζοντας ως κλασικό 9άρι έγινε …φονικό όπλο στο βορρά. Μάλιστα, το 2017 ψηφίστηκε κορυφαίος παίκτης στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Πέτυχε 29 γκολ με τον Κεραυνό Ωραιοκάστρου, 23 γκολ με τον Αχιλλέα Τριανδρίας (πρώτος σκόρερ Α1 ΕΠΣΜ), ενώ η χάρη του έφτασε και στη Χαλκιδική, καθώς με τον Άρη Κασσάνδρας σκόραρε 18 φορές σε 15 ματς. Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη για ν’ αγωνιστεί με τον Θερμαϊκό Θέρμης, αλλά υπέστη χιαστό που τον κράτησε για μερικούς μήνες μακριά από τα γήπεδα.
Τον Γενάρη του 2018 συμφώνησε με την Καλλικράτεια και με 5 γκολ σε 10 αγώνες …έστειλε την ομάδα της Χαλκιδικής στη Γ’ Εθνική. Φέτος, αγωνίστηκε στον Εθνικό Σοχού (σ.σ. ο Σοχός είναι ορεινή κωμόπολη του νομού Θεσσαλονίκης) και με 13 γκολ ήταν πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών της Α1 κατηγορίας ΕΠΣ Μακεδονίας.

Εδώ και λίγες ώρες, το κανόνι επέστρεψε στη βάση του.

Σχόλια