Πιπεριές τουρσί και πως τις αποθηκεύουμε για το χειμώνα

 Υλικά

4 kg πιπεριές
Λίγες καυτερές πιπεριές
120 γρ. ζάχαρη
70 γρ. αλάτι
300ml λευκό ξύδι
1,5 lt νερό

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τοποθετώντας τα βάζα, όπως αυτά της φωτογραφίας, στο φούρνο, μέσα σε ένα ταψί για 15 λεπτά στους 100 βαθμούς Κελσίου.

Στο μεταξύ, πλένουμε και σκουπίζουμε τις πιπεριές καλά. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια ίσα με το ύψος του βάζου που θα τοποθετηθούν στην συνέχεια.

Αφού είναι έτοιμα τα βάζα μας, τοποθετούμε τις πιπεριές κάθετα μέσα σε αυτά.

Πιπεριές τουρσί και πως τις αποθηκεύουμε για το χειμώνα

Στην συνέχεια, σε ένα μπολ βάζουμε 120 γρ, ζάχαρη, 70 γρ. αλάτι, 300 ml λευκό ξύδι,1,5 lt νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Εφόσον είναι έτοιμο το μείγμα μας, γεμίζουμε με αυτό τα βάζα μας.

Πιπεριές τουρσί και πως τις αποθηκεύουμε για το χειμώνα

Σε κάθε βάζο ρίχνουμε επιπλέον λίγους κόκκους πιπέρι και ένα φύλλο δάφνη.

Κλείνουμε καλά τα βάζα και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με μία πετσέτα στη βάση και ανάμεσα.

Πιπεριές τουρσί και πως τις αποθηκεύουμε για το χειμώνα

Ρίχνουμε νερό μέχρι ένα δάκτυλο κάτω από το σκέπασμα των βάζων και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 30 περίπου λεπτά.

Πιπεριές τουρσί και πως τις αποθηκεύουμε για το χειμώνα

Δες την συνταγή στο βίντεο εδώ

Δες κι άλλες συνταγές για πιπεριές τουρσί!

Καλή επιτυχία !

xrysessyntages


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Boat

Messapia Travel

Messapia Travel
Όπου ονειρεύεσαι να βρεθείς.... Καλαβρής

Footer