Θλίβομαι με την τσιμεντοποίηση της Ακρόπολης

 


Πρώτη φορά πήγα στην Ακρόπολη με τον αείμνηστο καθηγητή μου στο μάθημα της Βυζαντινής  Αρχαιολογίας, που έκανα όταν φοιτούσα στην Κοινωνική Θεολογία, Γεώργιο Αντουράκη. Θυμάμαι λέξη-λεξη τα όσα μας είχε αναφέρει τότε για αυτό το ιερό μνημείο που άντεξε χιλιάδες χρόνια από τον 5ο αιώνα π.Χ. μέχρι και σήμερα. Άντεξε λεηλασίες, επιδρομές, καταστροφές. Και είναι ακόμη εδώ και μιλά ως τα πέρατα του κόσμου. 

Σήμερα βλέπω στο διαδίκτυο να περνουν τσιμέντο, διαμορφώνοντας όπως λέενε διαδρομές στον αρχαιολογικό χώρο. Κίνηση που καταστρέφει πραγματικά το φυσικό κάλλος που υπήρχε και κάνει το μνημείο κατατεθέν της χώρας μας απόκοσμο. 

Απευθυνόμενος στην Υπουργό Πολιτισμού, θα ήθελα να την ρωτήσω αν το θεωρεί καλαίσθητο όλο αυτό και αν την μεταφέρει έστω και λίγο στα χρόνια εκείνα. Δεν περιμένω απάντηση. Εμένα πάντως πραγματικά με λυπεί και θεωρώ ότι θα μπορούσαν να βρεθούν άλλοι τρόποι, όπως με πέτρες κ.ο.κ. 

Κυρία Μενδώνη σταματήστε τώρα όλο αυτό και προσπαθήστε να δημιουργήσετε κάτι φιλικό στο περιβάλλον της Ακροπόλεως. Ο Ικτίνος, ο Καλλικράτης και όλοι οι πρόγονοί μας δεν θα ήθελαν κάτι τέτοιο από τους απογόνους τους. 


 
 


Σχόλια