Επιεικώς απαράδεκτο και καταδικαστέο: Προπηλάκισαν τον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ και του έβαλαν ταμπέλα στο λαιμό

 


Τα Πανεπιστήμι είναι χώροι που γίνεται ανταλλαγή σκέψεων, απόψεων κ.ο.κ. και όχι χώροι βανδαλισμών, προπηλακισμών και εξευτελισμών ανθρώπων. Και αυτό το αναφέρω για το περιστατικό που συνέβη στην ΑΣΟΕΕ. Μια ομάδα ανθρώπων αφού εισήλθε στο γραφείο του πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη το βανδάλισαν στην κυριολεξία και κρέμασαν μια ταμπέλα στον πρύτανη, που έγραφε "Αλληλεγγύη στις Καταλήψεις". 

Οι ίδιοι αναφερόμενοι στο περιστατικό λένε ότι το έπραξαν διότι φροντίζει να αφήνει παντού το νεοφιλελεύθερο στίγμα του στον δημόσιο διάλογο, μέσα από άρθρα και συγγράμματα στα οποία υπεραμύνεται της ευρωενωσιακής πολιτικής και της δολοφονικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ»(!), καθώς και γιατί «οραματίζεται έναν εξευρωπαϊσμό των πανεπιστημίων στα πρότυπα αποστειρωμένων και επιτηρούμενων ιδρυμάτων»!
 Τέτοιες κινήσεις πραγματικά είναι καταδικαστέες και όποιος διαφωνεί μπορεί να το παρουσιάσει μέσω του λόγου και μέσω επιχειρημάτων και όχι μέσω της βίας και του εξευτελισμού ανθρώπων. Πραγματικά τέτοιες εικόνες αμαυρώνουν την χώρα μας και πρέπει να γίνει αντιληπτό απ' όλους.

Σχόλια