Covid 19: Δυστυχώς που δεν αφήνετε να ακουστεί και η άλλη άποψη. Του Γεωργίου Πρατζίκου

 


Σε αυτή μου την ανάρτηση θα μιλήσω και ως blogger αλλά και ως ένας απλός πολίτης αυτής της χώρας, αυτής της ηπείρου και αυτού του πλανήτη. Πραγματικά πιστεύω στον κορονοϊό και πιστεύω ότι σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει ακόμη και θάνατο, πάντα βέβαια όταν υπάρχουν υποκείομενα νοσήματα. Όμως θα ήθελα να ακούσω και την αλλη άποψη. Θα ήθελα να ακούσω τους επιστήμονες, που πιστεύουν ότι ο κορονοϊός είναι κάτι σαν γρίπη και ότι δεν είναι θανατηφόρος. Θα ήθελα να ακούσω τα επιχειρήματά τους και όλα τα στοιχεία τα οποία έχουν στην δικαιοδοσία τους. Σίγουρα έχουν κάνει και αυτοί τις έρευνές τους και δεν είναι πρέπον να μην τους αφήνουν να δουν το φως της δημοσιότητας. 

Περίμενα εχθές να δω την εκπομπή του κου Σρόιτερ με τους επιστήμοονες που έχουν μια άλη άποψη για τον κορονοϊό και τους οποίους έως σήμερα δεν εχουμε ακούσει. Αλλά το πρόγραμμα αντικαταστάθηκε από μια ξένη ταινία. Και διαβάζω σε κάποια ενημερωτική ιστοσελίδα οτι καλώς έγινε και δεν προβλήθηκε. Αυτό κατά την άποψή μου έρχεται εναντια στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. Δεν είναι πρέπον να μην ακούγονται και οι άλλες επιστημονικές απόψεις. Μόνο έτσι θα μπορούσαμε να έχουμε μια σφαιρική εικόνα για το ζήτημα. Μονόπλευρα δεν γίνεται να βλέπουμε κανένα ζήτημα. Ούτε καν στο δικαστήριο. 

Δεύτερο σημειο που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι ο κάθε επιστήμων θα πρέπει να έχει γνώμη, άποψη για την επιστήμη του και μονο. Δεν μπορεί ένα λοιμωξιολόγος να εκφέρει πολιτική άποψη ή ένας νοσοκόμος να έχει άποψη για τα μυστήρια της εκκλησίας κ.ο.κ. Θα πρέπει να ασχολείται με τον χώρο του και μέσω των ερευνών να ενημερώνει τον κάθε άνθρωπο και τον κάθε πολίτη, ώστε να μπορεί να προστατεύσει την υγεία του. Ειδάλλως και στόχος θα γίνει και κριτική θα δεχθεί. Ας πούμε εγώ δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για τον ιό, αφού ούτε λοιμωξιολόγος είμαι, ούτε γιατρός. Θα ήθελα όμως να ακούσω όλους τους επιστήμονες σχετικά με το ζήτημα και με την μία θέση και με την άλλη.

Τρίτο σημείο που θα ήθελα να αναφερθώ στην μάσκα. Πριν από λίγους μήνες ο κος Τσιόρδς μας έλεγε ότι οι μάσκες είναι επικίνδυνες και σήμερα επιβάλλεται να φοράμε μάσκες. Και δεν το λέω εγώ, αρκεί να κάνετε ένα κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.skai.gr/news/ygeia/tsiodras-oxi-se-xrisi-maskas-kai-gantion-mias-xrisis-epikindynes-oi-maskes-me-valvida

Τελικά τι ισχύει το πριν ή το τώρα; Έχω πραγματικά μπερδευτεί. Εγώ βέβαια την φοράω, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να μας πουν τα υπέρ και τα κατά. Και η επιβολή είναι το χειρότερο μέσον. Δεν χρειάζεται να επιβάλλετε στον κάθε πολίτη. Όλοι έχουμε την καλή διάθεση να προστατέψουμε την δημόσι υγεία αλλά έτσι όπως προσπαθεί να γίνει για αυτό υπάρχουν αντιδράσεις. Δεν μπορεί ένας που δεν φοράει μάσκα να πληρώνει πρόστιμο ή ακόμη να κινδυνεύει να μπει και στην φυλακή. Τέτοια πράγματα δεν έχουν ξανά γίνει. Μήπως τελικά πρέπει να αλλάξετε λίγο το τροπάριο;

Σχόλια